Pleinfestival in Kaatsheuvel van 23 t/m 26 mei 2024
Kaatsheuvel is een levendig dorp. Er is heel vaak wat te doen en dat komt niet in de laatste plaats doordat er heel veel vrijwilligers zijn die zich inzetten om van Kaatsheuvel een leuk Brabants dorp te maken, waar je je kunt vermaken en waar je elkaar kunt ontmoeten. Maar ook als je uit de regio komt of als je als toerist in Kaatsheuvel bent mag je genieten en ontspannen van hetgeen Kaatsheuvel nog meer te bieden heeft. Zo is het Pleinfestival in Kaatsheuvel een absolute aanrader om heen te gaan. Voor jong en oud.
Als je van wat verder weg komt, combineer het dan met een bezoek aan de Efteling, een heerlijk wandeldagje of fietstocht in de Loonse en Drunense duinen of Huis ter Heide laat je heerlijk verwennen door te overnachten in een van onze hotels of B&B’s of vakantieparken of campings. Bekijk daarom het programma van dit jaar eens.
Het Pleinfestival is gratis toegankelijk en een begrip in Kaatsheuvel en omstreken
Het eerste Pleinfestival werd voor het eerst op De Markt in Kaatsheuvel georganiseerd in 1983. Op zondagmiddag met muziek, het optreden van enkele muziekorkesten. Al snel werd het groter. Tientallen jaren was er een grote taptoe met korpsen uit Nederland en daarbuiten. Ook in de wereld van de Taptoe’s en in de orkesten- en korpsenwereld werd het Kaatsheuvelse Pleinfestival een begrip: ‘The place to be’.
Het Pleinfestival groeide uit naar een 4-daags evenement, van donderdag t/m zondag met een kleine kermis erbij. Met een stevig bestuur, een aantal actieve commissies en vele vrijwillige handjes trekt het Pleinfestival in Kaatsheuvel in totaal 15.000 bezoekers. Het programma werd mooier en mooier voor meer doelgroepen en o.a. bekende landelijke artiesten. Met ‘volle bak’ als resultaat.
Toen de Markt werd herontwikkeld naar het Anton Pieckplein werd het Pleinfestival in Kaatsheuvel in 2010 tijdelijk verplaatst naar het Prins Mauritsplein. Het niet centraal, maar wel in een bijzonder mooie groene omgeving. In 2015 keerde het Pleinfestival terug naar centrum Kaatsheuvel; het nieuwe Anton Pieckplein. De organisatie leerde veel van de eerste editie op het centrale plein. Helaas paste de taptoe niet meer; hetgeen door velen werd betreurd. Het bestuur leerde niet alleen van hoe de lay-out van het evenement nog beter kon, maar vooral hoe ze een nog grotere betrokkenheid vanuit de inwoners van Kaatsheuvel konden realiseren. Verenigingen en stichtingen werden aangeschreven om vrijwilligers te leveren, in ruil voor een vergoeding aan de betreffende vereniging. Hierdoor werden verschillende clubkassen gesteund en werd het Pleinfestival in Kaatsheuvel nóg meer van iedereen. Een gouden zet! Bijkomend effect is het betere indirecte contact via het sociale netwerk met de sponsoren. Dat werpt altijd zijn vruchten af. Sinds het moment het Pleinfestival naar het nieuwe centrale plein in Kaatsheuvel is verhuisd, heeft het de wind in de rug. Het werd een ander Pleinfestival in Kaatsheuvel.
Een mooi programma op het Pleinfestival in Kaatsheuvel
Er is veel variëteit in de programmaonderdelen van het Pleinfestival in Kaatsheuvel. Binnen de programmaonderdelen wordt ook gewerkt aan afwisseling, originaliteit en kwaliteit.
- Op donderdag: Familiemiddag en v/a/ 18.30 uur Deutche Abend met eten en drinken
- Op vrijdag: seniorenmiddag en in de avond 538 Radioshow.
- Op zaterdag: Pleinergy voor de jonge jeugd in de middag en een Meezingavond.
- Op zondag: een Braderie in de middag in de winkelstraten en Afkick van de bandstrijd op het Anton Pieckplein.
Zien we jou op het Pleinfestival? Wil je ALLES weten van het Pleinfestival? >> Meer info