skip to Main Content

Manege Kaatsheuvel

Paardensport en Kaatsheuvel. De combinatie is heel vanzelfsprekend en logisch. Kaatsheuvel ligt aan de rand van een uniek natuurgebied. Niet ver van Huis ter Heide is er een gebied met nieuwe natuur en lang bestaande natuur en het bekende Nationaal Park Loonse en Drunense duinen. Paardrijden is misschien wel het mooiste om in de Kaatsheuvelse regio te doen. Er zijn veel ruiterpaden, maar liefst bijna 100 km en natuurlijk is de paardensport in Kaatsheuvel en omgeving erg populair. Een manege in Kaatsheuvel is dan ook snel gevonden. Er is een ruime keuze!

Website Manege Pullens Website RVS De Kegelaer

De manege in Kaatsheuvel voor les, stalling en rijplezier

De ruitersport is een mooie sport met veel disciplines. Als je je er in verdiept dan is het fascinerend. In de meeste gevallen wordt er ‘gewoon’ paard gereden, waarbij je gewoon op het paard zit, maar de mensport is ook populair. Daar zitten een of meer menners in een wagen achter een of meer paarden. Behendigheid in manoeuvreren en de snelheid daarvan staat centraal. Bij het ‘gewone’ paardrijden zijn ook heel veel disciplines. Springen, racen op een kunstbaan of een meer natuurlijk traject, synchroon-rijden, dressuur en nog veel meer. Er zijn ook spelsoorten bij, teamsport, waar het gaat om balletjes te scoren, zoals bij een hockeywedstrijd of als team een behendigheidstraject moet afleggen. Bij de manege kun je verreweg de meeste spelsoorten of paardensporten wel oefenen en beoefenen.

De maneges in Kaatsheuvel hebben ruime rijbakken van 20×40 meter of zelfs 20×60 meter. Je kunt zowel in een binnenbak als in een buitenbak rijden, met of zonder hindernissen. Mocht je een eigen paard hebben, dan kun je ook terecht bij de maneges in Kaatsheuvel. Er zijn goed uitgeruste boxen met zadelkamers en alles wat nodig is om je paard te verzorgen. En natuurlijk is het allemaal goed beveiligd. Een paard huren kan ook bij de meeste maneges in Kaatsheuvel.

Recreatief en prestatief paardrijden kan bij de manege in Kaatsheuvel

De maneges in Kaatsheuvel zijn helemaal top. Naast de paardenstalling en de bakken en faciliteiten kun je er ook je lessen krijgen. In een aantal maneges zijn ook paard rijverenigingen actief. Het is heel erg leuk om in groepsverband les te krijgen. Ook na en voor de les is dat heel erg leuk; je raakt niet uitgepraat over je ervaringen, je uitdagingen en niet te vergeten over jouw lievelingspaard. De kantines zijn heel gezellig ingericht en een heerlijk drankje of hapje is er altijd wel te koop.

Er worden ook wedstrijden georganiseerd bij de maneges. Heel leuk om mee te doen, leuk om te gaan kijken en leuk om je prestaties te meten. Zowel interne wedstrijden als wedstrijden die aangemeld zijn bij de KNHS. Je kunt informatie vinden bij de maneges en bij de KHNS.

Het meest bijzondere voor de maneges blijft toch de locatie, waardoor het recreatieve paardrijden een speciale dimensie krijgt. In Kaatsheuvel liggen ze nu eenmaal dicht bij de Loonse en Drunense duinen of bij Huis ter heide . Je bent er in enkele minuten en het is altijd veilig bereikbaar. Ook paardrijlessen worden in deze natuurgebieden gegeven. Onze inwoners zijn hier aan gewend maar wie van ver komt zal dit extra waarderen. Onderweg kom je leuke terrassen tegen en kun je heerlijk ergens lunchen of eten & drinken. Tot ziens in de maneges van en de natuurgebieden rondom Kaatsheuvel.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen