skip to Main Content

Evenement Kaatsheuvel

Als je het over de evenementen in Kaatsheuvel hebt, dan zal er bij iedereen die Kaatsheuvel kent een glimlach om de mond verschijnen. Kaatsheuvel is een actief dorp met heel veel vrijwilligers die de evenementen in Kaatsheuvel willen organiseren. Ook de ondernemers in het centrum van Kaatsheuvel organiseren evenementen. Met name in het centrum hebben de evenementen in Kaatsheuvel vanaf 2016 een enorme vlucht gekend.

Het nog relatief nieuwe Anton Pieckplein werd in 2016 in gebruik genomen. Het Klavier – een multifunctioneel gebouw- staat aan de oostkant en heeft het gemeentebestuur, bibliotheek, theaterzaal en brasserie binnen de muren. In de laatste jaren kwamen er ook enkele horecagelegenheden met leuke terrassen aan de noord- en zuidwand van het plein. Het Anton Pieckplein is groot genoeg voor de weekmarkt en hele mooie Kaatsheuvelse evenementen. De terrassen sluiten er prachtig bij aan.

 

Datum Tijdstip Evenement Locatie Website
19 november 17.30 - 20 uur

Zondag

Intocht met veel lichtjes van Sinterklaas in Kaatsheuvel Door Kaatsheuvelse wijken Lees meer
25 november 12.30 - 15 uur

Zaterdag

Pietentocht in Centrum Kaatsheuvel voor kinderen van de basisschool  Centrum Kaatsheuvel - start Hoofdpoort Lees meer
17 december 11 - 17 uur

Zondag

Koopzondag. Alle modezaken, cadeauwinkels, horeca, supermarkten en warenhuizen zijn open. Centrum Kaatsheuvel  
24 december 11 - 17 uur

Zondag

Alle verszaken, modezaken, cadeauwinkels, horeca, supermarkten en warenhuizen zijn open. Centrum Kaatsheuvel  
20 en 21 juli Anton Pieck Zomerfestijn Prachtig en heel gezellig familie-evenement met oude ambachten, nostalgische elementen, straatmuzikanten, entertainment, Pasar Malam, Indorock en - dans, brocantemarkt en nog heel veel meer. Veel terrasjes, heerlijk eten en drinken.  Centrum Kaatsheuvel Lees meer

 

 

Datum Tijdstip Evenement Locatie Website
11 - 14 mei 13 - 24 uur

Zondag

tot 20 uur

Pleinfestival: 4 dagen feest met voor ieder wat wils. Anton Pieckplein Kaatsheuvel Lees meer

Lees meer

12 - 13 mei 14 - 24 uur

13 - 24 uur

Fairytale Festival: Verschillende stijlen muziek op verschillende podia. Gezelligheid en feest Erasstraat Kaatsheuvel Lees meer

Lees meer

15 juli 

16 juli 

Zaterdag 11 - 24 uur

Zondag 11 - 20 uur

Anton Pieck Zomerfestijn: Prachtige Anton Piecksfeer, Brocantemarkt, Pasar Malam en veel entertainment Centrum Kaatsheuvel Zie ook deze website
10 september 9 - 13 uur met uitloop 80 van de Langstraat Ontbijtbuffet: Samen lopers aanmoedigen, elkaar ontmoeten in gezellige ambiance Anton Pieckplein Kijk verder
         
         

 

Een keur aan evenementen in Kaatsheuvel

De evenementen in Kaatsheuvel zijn bijzonder en verschillend. Ze worden georganiseerd door de stichtingen met vrijwilligers en door de ondernemers van horeca en winkels. De evenementen in het centrum van Kaatsheuvel zijn allemaal gratis toegankelijk. Sommige andere evenementen net buiten Kaatsheuvel vragen entreegeld.
Al bij al kun je regelmatig op stap in Kaatsheuvel. Vaak is het te doen in het centrum en vaak is er wat te beleven op het gebied van muziek. Heerlijk wonen dus of heerlijk vertoeven als toerist.

Enig idee welke evenementen je leuk vindt in Kaatsheuvel?

Er zijn veel verschillende soorten evenementen in Kaatsheuvel. We proberen er een aantal te noemen.

Sportieve evenementen

 • In september gaat door Kaatsheuvel de 80 van de Langstraat en wordt door de ondernemers het 80 van de Langstraat ontbijtbuffet georganiseerd.
 • In december vindt de Villa Pardoes Winterrun Je kunt een wandelroute afleggen of 5 of 10 km lopen.
 • Bij de maneges in Kaatsheuvel worden verschillende wedstrijddagen georganiseerd.
 • Veel sportverenigingen hebben hun eigen evenementen in de vorm van toernooien en jubilea.

Muzikale evenementen

 • In mei wordt het 4-daagse Pleinfestival Dit is een ware happening, waarbij ook het winkelcentrum van Kaatsheuvel op zondag betrokken is.
 • In het theater van het Klavier worden jaarrond regelmatig muzikale uitvoeringen, concerten en party’s gehouden. Houdt de agenda in de gaten van het Klavier!
 • Het Fairytale festival aan de rand van Kaatsheuvel is helemaal MEGA! Dit evenement in Kaatsheuvel is het snelst groeiende ooit geweest. 4 Kaatsheuvelse jongeren organiseerden dit in 2015 voor het eerst. In 2019 waren er al duizenden bezoekers voor allerlei muzieksoorten. Nu gaan ze voor een meerdaags festival.
 • Bij de braderieën en Foodtruckfestival is altijd muziek.

Evenementen voor kinderen en jeugd

 • Iedereen kent ‘jeugdvakantiewerk’ wel. Jeugdpret in Kaatsheuvel organiseert dit jaarlijks op het grote groene Mauritsplein met uitstapjes naar het winkelcentrum en naar het Anton Pieckplein. Heel leuk voor de jeugd van de basisscholen. Het duurt van 4 dagen.
 • Halloween wordt ook leuk gevierd en is een mooi evenement in Kaatsheuvel. Het wordt georganiseerd door de ondernemers van de winkels en horeca in Kaatsheuvel en Jeugdpret.
 • De intocht van Sinterklaas is de mooiste in Nederland. In het donker op de zondagavond. Een spektakel voor de kinderen én voor de papa’s en mama’s.
 • Op de zaterdag ná de optocht is er een leuke Pietentocht in het centrum. De kinderen kunnen daarmee een echt Pietendiploma halen.
 • Voor de wat oudere jeugd en tot 18-20 jaar is het leuk om naar het Pleinfestival te gaan. Sommige dagdelen zijn speciaal voor hen geprogrammeerd.

Evenementen voor ieder wat wils

 • Met name de evenementen die in het centrum worden georganiseerd zijn behalve gezellig voor iedereen toegankelijk. Denk aan de Pasar Malam, de vakantiebraderie, het Anton Pieckfestijn en het Foodtruckfestijn. Altijd een leuke mix van muziek, food en vaak ook non-food producten. Op de koopzondagen zijn de winkels open.
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen