skip to Main Content

Griek Kaatsheuvel

Heerlijk gaan eten met vrienden is altijd leuk. Ben je op zoek naar een Grieks restaurant in Kaatsheuvel? Dan val je in Kaatsheuvel helemaal met je neus in de Tzatziki, mag je met droge ogen zeggen. Het familierestaurant Mykonos in Kaatsheuvel is er al sinds de 80-er jaren gevestigd in Kaatsheuvel en heeft een bijzonder goede pers in de grote regio. Uit de verre regio komen mensen speciaal naar dit goede Griekse restaurant in Kaatsheuvel. Maria en haar man Alekos mogen en zijn hier natuurlijk supertrots op. De recensies verklappen je dat ook toevallige passanten die bijvoorbeeld naar de Efteling zijn geweest razend enthousiast zijn na een bezoek aan dit Griekse Restaurant in Kaatsheuvel. Heel opmerkelijk en zeer positief!

Mykonos

Gasthuisstraat 53
Meer info

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

Wat is zo typisch aan die goede Griek in Kaatsheuvel?

Een goede Griek onderscheidt zich door de typische Griekse gerechten en door de Griekse sfeer die het restaurant uitademt. De Griek in Kaatsheuvel heeft dat zeker allemaal!
Het begint al met de gastvrouw en gastheer, die geboren en getogen in Griekenland zijn en hun thuis in Kaatsheuvel hebben gevonden. Meteen al bij binnenkomst voel je de gastvrijheid vriendelijkheid. De strelende muziek komt ook uit het zonnige Griekse zuiden en het interieur doet je Nederland meteen vergeten. Kortom: je waant je meteen in Griekenland! Op het moment het weer het enigszins toelaat, kun je in de fraaie achtertuin van de Griek in Kaatsheuvel je plaatsje vinden. Op het buitenterras waan je je in hartje Athene, Parga of Nafplio.

Na de binnenkomst en de ambiance die de Griek in Kaatsheuvel biedt is het vooral de maaltijd, de wijnen en heerlijke bijgerechtjes uit de Griekse keuken van Maria en Alekos die je je zult blijven herinneren. Het begint vaak met een ‘Ouzo-tje’ en daarna een heerlijk voorgerecht. Warme garnalen of (koude) Tzatziki -dat is Griekse yoghurt- zijn heel populair. Meteen een heerlijke Griekse witte of rode wijn bestellen? Of een Grieks biertje? Laat je even adviseren en jullie avond kan niet meer stuk!

In populaire Griekse hoofdgerechten wordt vaak gehakt of stoofvlees gebruikt. Denk daarbij aan Mousaka (gehaktschotel met aubergine) of de bekende Stifado (Griekse stoofschotel). Velen zullen gaan voor de lekkere Souvlaki (spiesjes). De Griekse keuken werkt veel met tomaatjes, uien, knoflook en fetakaas. Gyros is ook een bekend gerecht. Gyros betekent ‘draaien’ en duidt op het draaiend garen van het vlees, voordat de reepjes daarvan gesneden worden. Het kunnen kip- of varkensreepjes zijn. Doorgaans zijn de gerechten behoorlijk typisch Grieks gekruid. Ook de visgerechten zijn heerlijk. Scampi’s en Calamari (inktvisringen) zijn populair, maar ook typische traditionele Nederlandse vissoorten op Griekse wijze bereid zijn aan te raden. Daarnaast is er nog een keur aan ovenschotels.

Het nagerecht is altijd feest bij de Griek in Kaatsheuvel. IJs, fruit en slagroom als koele afsluiter of de nog meer Griekse specialiteit Kataivi zullen je heel goed bevallen. Nog een kopje koffie als afsluiter?

De Griek in Kaatsheuvel voor jouw feestje of voor onderweg

Bij de Griek kun je ook terecht voor jouw feestje. Een bruiloft, jubileum, zakenfeest of iets anders te vieren? Neem gewoon even contact op met de Griek in Kaatsheuvel en je zult enorm geïnspireerd raken van de mogelijkheden.

Als je van ver komt en je hebt de natuur, de winkels in Kaatsheuvel, de keukenboulevard of de Efteling bezocht, dan kun je voordat je je terugreis aanvangt ook gerust even bij de Griek binnen vallen. De kans is groot dat je er meteen terecht kan. Denk je dat het te laat wordt? Geen probleem hoor. Juist heel gezellig om te overnachten in het gastvrije Kaatsheuvel.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen