skip to Main Content

Dansschool Kaatsheuvel

Ben je op zoek naar een dansschool in Kaatsheuvel? Er zijn aardig wat mogelijkheden in ons leuke en actieve dorp. Voor zowel volwassenen als kinderen is het gemakkelijk om een dansschool in Kaatsheuvel te vinden die bij je past. Dansles wordt aangeboden vanuit verenigingsverband en door particuliere dansscholen, al of niet in combinatie met bijvoorbeeld een fitnesscentrum.

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

Dansen in Kaatsheuvel is gezellig en gezond

Het is gewoon heel leuk om te dansen in Kaatsheuvel, maar dat wist je natuurlijk al! Dansen is ook heel goed voor je sociale leven en ontwikkeling van je sociale vaardigheden. Behalve dát is dansen ook nog eens een gezond. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie pleit er voor om veel te dansen. Ze schrijven zelfs dat het effectiever is om te dansen dan om traditionele sporten te beoefenen om bijvoorbeeld gewicht te verliezen. Dansen draagt bij aan het z.g. ‘lichaamsbewustzijn’ en vervolgens aan het fysieke zelfvertrouwen. Onderzoek wijst uit dat dansen een positief effect heeft op je concentratievermogen, balans en zelfs je geheugen.

Voor kinderen is het heel goed om met dansen spelenderwijs motoriek te ontwikkelen. Je traint door te dansen om snelle gecoördineerde bewegingen te maken op het ritme van de muziek. Kinderen zijn doorgaans enorm gemotiveerd om te dansen samen met hun vriendjes en vriendinnetjes; ze hebben er heel veel plezier in! En wat zijn ze trots als ze al de geleerde dansjes aan papa, mama, opa en oma kunnen laten zien. Leuk toch? Bij veel dansscholen worden jaarlijks leuke uitvoeringen gegeven, waar de kinderen in een grote dansshow laten zien wat ze geleerd hebben. Soms op de dansschool in Kaatsheuvel zelf, soms in het theater van Kaatsheuvel.

Voor ouderen is het ook heel erg goed om te dansen in Kaatsheuvel. Dansen traint de dynamiek in je hersenen; het schijnt zo te zijn dat de kans op het ontwikkelen van dementie daardoor zelfs voorkomen kan worden. Dat komt onder andere door het blijven trainen van snelle bewegingen en het onthouden van de danspasjes die je wilt uitvoeren. Wetenschappers pleiten er zelfs voor om dansles standaard als therapie op te nemen in zorgverzekeringen. Momenteel moet je nog wel zoeken naar verzekeringen die het in pluspakketten opnemen.

Zoek jouw dansschool in Kaatsheuvel

De meesten die dit nu lezen zullen zich echter geen kind meer voelen en ook geen oudere… Toch is dansen ook voor jou gezond en gezellig. Je moet het gewoon een beetje bijhouden toch? Vond je het in je jonge jaren leuk? Geef toe: bruiloften en feestjes waar nog (klassiek) gedanst wordt, zijn er niet zo veel en eigenlijk mis je dat wel een beetje.

Pak het dus gewoon weer eens op en zoek samen met je partner of enkele vrienden en vriendinnen een dansschool in Kaatsheuvel die bij jou of jullie past. Ben je toch de enige in jouw kring? Ook geen probleem hoor. Je treft op de dansschool in Kaatsheuvel zeker iemand met wie het dansen klikt. Meteen hou je er een goede dansvriend of vriendin aan over.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen