skip to Main Content

Yoga Kaatsheuvel

Iedereen heeft van Yoga gehoord en heel veel mensen hebben er kennis mee gemaakt dan wel is het hun dagelijkse wekelijks bezigheid. Yoga in Kaatsheuvel kan ook. Op verschillende plaatsen worden lessen aangeboden of sessies georganiseerd. Allemaal om je beter te voelen in je ‘lijf en geest’. Het doel is om een heerlijk ontspannen gevoel te hebben op het einde van een sessie of les en daar weer dagen van te profiteren.

Oorspronkelijk komt het woord Yoga van Yuj vandaan. Dit betekent ‘verbinding’. Het gaat om de verbinding tussen geest en lichaam. Al honderden jaren voor Christus werd deze techniek door mensen uitgevoerd en verder ontwikkeld. De filosoof Patanjali stond aan de basis van de ontwikkeling van Yoga. Als je er mensen over hoort praten klinkt het ook best filosofisch. Door oefenen leer je verbanden te leggen tussen bijvoorbeeld lichaam en geest, tussen buiten en binnen, tussen spanning en ontspanning.

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

Yoga Kaatsheuvel

Peperstraat 24
Meer info

Je komt in balans door yoga in Kaatsheuvel

In balans komen, dat is het verhaal. Met deze bewegingsleer werk je aan je balans tussen lichaam en geest. Als je leert luisteren naar je lichaam en je bewust wordt van wat je voelt en ziet, dan leer je jezelf helemaal kennen. Deze bewustwording leidt tot ontdekking van jezelf dus. In je volledig mens-zijn. Dit niet alleen fysiek dus, maar ook mentaal, spiritueel en emotioneel. Daardoor ga je beter functioneren. Je overziet jezelf als het ware.

Yoga kan gewoon in Kaatsheuvel. Er zijn verschillende locaties en docenten die jou met heel veel plezier en passie yogales geven. Er zijn yogacentra en ook in verschillende sociaal culturele centra wordt yogales in Kaatsheuvel gegeven. De verschillende centra hebben ook hun eigen expertise. Neem daarom gewoon eens contact op met een van de aanbieders van yoga. Een eerste les, kennismaking of intakegesprek is soms gratis of kost slechts enkele tientjes en mogelijk gaat er een wereld voor je open.

Verschillend aanbod van yoga in Kaatsheuvel

Binnen de yoga in Kaatsheuvel zijn weer verschillende stromingen en soorten. Yoga Nidra, Stoel Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en er is nog meer. Op het moment je een keuze maakt is het wel belangrijk dat je weet waarom je je hier in gaat verdiepen. Heb je klachten? Fysiek of geestelijk of allebei? Denk daarbij aan een burn-out, reuma, spier-, gewricht- of rugklachten. Maar het kan ook zijn dat je gewoon iets wilt leren over je lichaam en geest of dat je jezelf een heerlijk uurtje per week ontspanning gunt. Allemaal niet verkeerd, allemaal goede redenen om contact op te nemen. Wist je dat er ook yoga voor kinderen wordt gegeven? Of de combinatie? Samen met je zoon of dochter op yogales. Het kan echt een aanrader zijn om dingen beter te laten lopen thuis.

Ook ander aanbod dan yoga in Kaatsheuvel

De aanbieders van yoga hebben vaak ook ander aanbod om jou als mens verder te helpen. Denk daarbij aan massage bijvoorbeeld of uiterlijke verzorging van huid of gezicht. Het heeft allemaal invloed op hoe je je voelt en hoe je naar jezelf kijkt.

Redenen om aan yoga in Kaatsheuvel te doen

Een kleine opsomming van redenen om aan yoga te gaan doen.

 • Leer je beter ontspannen
 • Op de juiste manier leren ademen.
 • Mijn spiritualiteit ontwikkelen
 • Soepeler worden
 • Even tijd voor mezelf en tot mezelf komen
 • Meer bewust worden van mijn lichaam
 • Evenwichtsgevoel verbeteren
 • Meer beheersing over mijn lichaam

Last but not least: gezellig met een groep aan je algehele gezondheid werken. Het is ook goed om je sociale contacten te onderhouden of uit te breiden.

 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen
 • Alles wissen