skip to Main Content

Intocht Sinterklaas in Kaatsheuvel: zondag 19 november 17.30 – 20 uur

Kaatsheuvel is een creatief, sociaal en levendig dorp. Er is veel te doen en dat komt vooral omdat er heel veel vrijwilligers zijn die zich inzetten om van Kaatsheuvel een leuk Brabants dorp te maken. Voor kinderen is het in Kaatsheuvel goed opgroeien met al die sportmogelijkheden, evenementen en mooie natuur in de omgeving. Zou ieder kind niet willen wonen in Kaatsheuvel met de Efteling binnen haar grenzen en leuke speeltuinen in de wijken?

Maar… het mooiste en het spannendste blijft natuurlijk de intocht van Sinterklaas in Kaatsheuvel. Van heide en ver komen de kinderen met hun papa’s en mama’s naar Kaatsheuvel om de prachtig verlichte Intocht van Sinterklaas in Kaatsheuvel te zien en te beleven.

Het is wel heel druk, dus je moet er op tijd zijn om vooraan in de rij te staan; maar dan ben je ook zeker dat je de Sint en meer dan 100 Pieten goed ziet en – nog belangrijker – dat de Sint en zijn Pieten jou zien! Dik kans dat je een hand vol met pepernoten krijgt. Een absolute aanrader dus om er heen te gaan. Voor jong, maar ook voor oud; de Intocht in Kaatsheuvel blijft iedereen verrassen.

Kijk voor de laatste informatie op de website van Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel. 

Sinterklaas zijn intocht in Kaatsheuvel was er bijna niet

Sinterklaas komt meestal de tweede zaterdag van november naar Nederland. Een lange boottocht uit Spanje gaat er aan vooraf. Direct na aankomst leggen de Sint en zijn Pieten in Nederland heel veel bezoekjes af in steden en dorpen. Ook organiseert de goedheiligman dat de liefste kinderen al hun eerste cadeautjes krijgen op dezelfde dag, avond of nacht. Dat is géén kleine klus hoor! Op de zondag in datzelfde weekend gaat de Sint met zijn Pieten door en bezoekt heel veel andere dorpen en steden.

Enkele tientallen jaren geleden ging het bijna mis voor Sinterklaas zijn intocht in Kaatsheuvel. Het was al donker en Sinterklaas en zijn Pieten waren eigenlijk te moe om nog door te gaan. Ze moesten zich snel klaar gaan maken om tot diep in de nacht cadeautjes te gaan brengen naar de lieve kinderen in heel Nederland. Plotseling dacht de Muziekpiet en de Zangpiet aan Kaatsheuvel. Het dorpje in Brabant, waar zo veel lieve kinderen zijn, die ook nog het beste van heel Nederland Sinterklaasliedjes kunnen zingen.

Sinterklaas schrok enorm en meteen gingen ze op pad. Het werd voor Sinterklaas een bijzondere intocht in Kaatsheuvel. Het was namelijk niet gemakkelijk, omdat het al pikdonker was. In Kaatsheuvel werden toen uit álle hoeken en gaten miljoenen lichtjes, tientallen verlichte vrachtwagentjes en zelfs een heuse helikopter getoverd. Allemaal om in Kaatsheuvel de lieve kinderen te kunnen begroeten. De dorpsomroepers maakten het snel bekend, dat Sinterklaas zijn intocht in Kaatsheuvel wat verlaat was, maar dat het door ging. Alle kinderen waren op tijd present om de Sint en zijn Pieten een warm welkom toe te zingen. Wat heeft de Sint genoten… eind goed, al goed.

De intocht van Sinterklaas in Kaatsheuvel is erg bijzonder

Sinterklaas vond de intocht in Kaatsheuvel zo leuk dat hij beloofde voortaan altijd vlak voor het slapen gaan van de kinderen naar Kaatsheuvel te komen. Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel met haar 130 vrijwilligers helpen de Pieten ieder jaar met mooie verlichte wagens en de lichtjes voor de Pieten zelf. Zo wordt het een prachtig spektakel, waar meer dan 10.000 kinderen met hun papa’s, mama’s, opa’s en opa’s van kunnen genieten. Het is ieder jaar wel spannend, maar ieder jaar bedenkt Sinterklaas een snelle manier om in Kaatsheuvel te komen. Dan met een helikopter, dan met een raket of een zweefvliegtuig en dan weer met een luchtballon. Wil je dit zelf eens meemaken? Dan zien we jou vanzelf bij de intocht van Sinterklaas in Kaatsheuvel.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen