skip to Main Content

Fietsen in en rondom Kaatsheuvel

Kaatsheuvel en de gemeente Loon op Zand zijn gelegen in een prachtig gebied met heel veel natuur. Mooie fotogenieke plekjes liggen voor Kaatsheuvel en haar regio voor het oprapen.

Het nationaal park De Loonse en Drunense Duinen is (inter)nationaal bekend vanwege het unieke karakter. Nergens in Europa is een grotere natuurlijke zandverstuiving dan onze duinen. Net om de hoek, een paar minuten fietsen vanuit Kaatsheuvel of een kwartiertje of half uurtje wandelen en je bent er! Je waant je in een andere wereld en de kinderen vragen zich af waar het strand en de zee zijn. De camera’s klikken en de ‘ohhh’s en ooo’ss’ klinken uit de monden van de bezoekers.

Behalve deze unieke natuur is ook het landelijk gebied de moeite waard. Ga eens lekker fietsen richting Dongen, richting Waalwijk naar de Maas en het Slagenlandschap of richting Heusden. Daar liggen mooie fietsroutes over dijken en langs historische wielen (meertjes). Het is prachtig onderweg als je vanaf Kaatsheuvel over deze fietsroute naar het pittoreske Heusden fietst. Of fiets richting het bijzondere natuurgebied Huis ter Heide. Parkeer je fiets en wandel verder. Dit ligt tussen De Moer en Loon op Zand. Je komt hier bijvoorbeeld wilde Schotse Hooglanders tegen. Pas op! Kom niet te dicht in de buurt. Zeker als je in de buurt van de kleintjes komt, dan worden de papa’s en mama’s erg zenuwachtig en boos. Je zult niet de eerste zijn die angstige momenten beleefd als je achterna gezeten wordt door zo’n enorm groot rund.

Fietsen over fietsroutes en een knooppuntnetwerk in Kaatsheuvel

Nederland en het Brabantse land lenen zich uitstekend om er te gaan fietsen. Er liggen daarom uitgebreide fietsroutes die je kunnen leiden langs heel bijzondere plaatsen. Er zijn verschillende manieren om heerlijk te fietsen in en rondom Kaatsheuvel te zoeken.

Fietsbond

De routeplanner van de fietsbond is handig. Je gaat naar regio Kaatsheuvel en ziet midden in het dorp knooppunt 51. In deze applicatie kun je je interessegebieden aangeven en die worden dan zichtbaar op de kaart van Kaatsheuvel en de regio. Denk daarbij aan servicepunten voor je fiets, maar ook overnachtingsplaatsen, zitbankjes etc.

Meer informatie

Visit Brabant

De routeplanner van Visit Brabant kan je ook helpen aan goede ideeën. Allerlei tips en hulpmiddelen biedt deze applicatie om een heerlijk dagje te fietsen in Kaatsheuvel en omgeving. Verschillende fietsroutes lopen door Kaatsheuvel zoals de Liberation-route en de Fiets & Foodroute West.

Meer informatie

De Langstraat

Voor de kleinere regio De Langstraat zijn ook goede fietstips te vinden op de website van RBT De Langstraat. Vanuit Kaatsheuvel kun je in een rondje van 30 – 50 of 75 km een heel eind komen. De Loonse en Drunense Duinen, Heusden Vesting, Waalwijk, Waspik, Drunen; het ligt allemaal binnen het bereik als je wilt fietsen vanuit Kaatsheuvel. Gegarandeerd verrassend voor het hele gezin.

Meer informatie

Mountainbiken in Kaatsheuvel is te mooi om waar te zijn

Vanuit Kaatsheuvel ligt een van de mooiste MTB-routes in Nederland. Een goed onderhouden maar spannend traject van 26 km door de Loonse en Drunense Duinen. De route is middelzwaar en prima geschikt voor ervaren mountainbikers. Er is ook een groene route van 16 km voor beginners. Het landschap is steeds wisselend vanwege het seizoen en het stuifzand natuurlijk. Veel MTB- liefhebbers komen van ver om dit eens mee te maken. Download de route enne….veel plezier!

Download MTB route

Het MTB-vignet is wel verplicht, dus vergeet dat niet! Je kan dit online bestellen bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP)/ Primera of aan de balie kopen aan de Hoofdstraat 78, centrum Kaatsheuvel. 

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen