skip to Main Content

Anton Pieck Zomerfestijn

Er is heel vaak wat te doen en dat komt niet in de laatste plaats doordat er heel veel vrijwilligers zijn die zich inzetten om van Kaatsheuvel een leuk Brabants dorp te maken, waar je je kan vermaken en waar je elkaar kan ontmoeten. Zo krijgen we in Kaatsheuvel een levendig dorp, waar de inwoners heel erg trots op zijn. Zo wordt in het centrum door de ondernemers i.s.m. veel vrijwilligers jaarlijks groot evenement georganiseerd. Dit jaar op 23 en 24 juli. Dit evenement kent 4 elementen, dus er is voor iedereen wat wils, voor kinderen, gezinnen en volwassenen.

Pasar Malam van 11 – 20 uur

Op het Anton Pieckplein is een hele mooie Pasar Malam georganiseerd en dat trekt altijd veel bezoekers. Niet vreemd, want er is volop te genieten, te koop en heerlijk te eten. Natuurlijk Indonesisch. Op het podium wordt je verrast door dans en muziek van originele Indonisiche komaf. Je waant je even in een totaal andere wereld.

Anton Pieckfestijn van 11 – 17 uur

Het Anton Pieckfestijn is in de Hoofdstraat en de Hoofdpoort. Daar verbaas je je over de leuke nostalgische uitstraling, zoals Anton Pieck dit bedoeld heeft. De eerdere edities waren in de winter, maar vanwege de kans op slecht weer is er gekozen voor 23 en 24 juli. Wat is het heerlijk om in de sfeer van Anton Pieck in Kaatsheuvel rond te lopen. De winkels zijn open, personeel in Anton Pieckstijl, kraampjes, Anton Pieckhuisjes, een groot aantal oude ambachten en ‘last but not least’ SteamPieck Muzieck. Dat is ook in een bijzondere stijl. Op een aantal plekken staan straatmuzikanten te musiceren. Single’s, duo’s en kleine groepjes.  Op het podium zingen op sommige momenten koren. Genieten dus…in de winkels en op straat.

Vakantiebraderie van 11 – 17 uur

De vakantiebraderie is in de Peperstraat en een stukje Hoofdstraat. Een echte braderie om lekker te dwalen en de dingen te kopen, waar je al lang naar uitkeek. De winkels zijn open dus voor wie nog nooit in Kaatsheuvel was: loop eens binnen en ontdek de kwaliteit en gastvrijheid van de Kaatsheuvelse ondernemers. Ook voor de kinderen is er heel leuk entertainment ter hoogte van de Primera. Ze zullen zich zeker vermaken. Tussen de Peperstraat en het Anton Pieckplein is ook kindervermaak én er zijn in de Peperstraat en op het Anton Pieckplein volop terrassen, die altijd in trek zijn!

Anton Pieck Zomeravond van 20.30 tot 24 uur (alleen op zaterdag)

De Indische restaurants worden gesloten om 20 uur, de Indo rock – bands maken plaats voor Brabantse muzikanten. Het trio Twice maakt vanaf ca. 20.30 uur heerlijke bekende muziek. Geen groot concert, maar gewoon gezellig om van te genieten, daarbij elkaar te ontmoeten en een rustige maar supergezellige zaterdagavond in Centrum Kaatsheuvel te beleven. De terrassen zijn open en op elke stoel of statafel heb je zicht op het podium.

Dus…als je uit de regio komt of als je als toerist in Kaatsheuvel bent mag je genieten en ontspannen van hetgeen Kaatsheuvel nog meer te bieden heeft. 

Als je van wat verder weg komt, combineer het dus met een bezoek aan de Efteling, een heerlijk wandeldagje of fietstocht in de Loonse en Drunense duinen of Huis ter Heide laat je heerlijk verwennen door te  overnachten in een van onze hotels of B&B’s of vakantieparken of campings.

En voor we het vergeten…een bezoek aan de grote Sint Janskerk is daarbij ook een aanrader; vooral voor mensen die deze nog nooit bezocht hebben. Heel erg statig en mooi van binnen. Als de zon in het zuiden staat is de lichtinval adembenemend! Ook op drukke dagen is het fijn om je even te bezinnen in het stiltecentrum van de kerk. Vooraan als je binnenkomt in de kerk links.

De Pasar Malam in Kaatsheuvel is inmiddels een begrip

De eerste Pasar Malam in Kaatsheuvel was in 2013. Een tiental kraampjes met food en non-food en gezellige muziek die er bij paste. De jaren daarna groeide het en de westkant van de Hoofdstraat was volledig bezet met kraampjes die passen bij Pasar Malam. Heerlijke Indonesische gerechten om er direct aan de statafels van te genieten of om als take-away mee naar huis te nemen. Saté-schotels, Pisang Goring, hete soepjes en nasi-gerechten en menuutjes staan op de kaart. Uiteraard staan er ook fleurige kraampjes met oosterse producten. Leuke kleding en accessoires en andere hebbedingetjes uit Azië.

De Indo rock muziek en leuke oosterse dansvoorstellingen maken het nog sfeervoller. 

Inmiddels bezoeken meer dan 10.000 mensen de Pasar Malam in Kaatsheuvel.

In vorige edities was Hoofdstraat-west het decor van de Pasar Malam in Kaatsheuvel. Nu het Anton Pieckplein.

Na de Pasar Malam in Kaatsheuvel nog even nagenieten

Om 20 uur sluiten de restaurants en stoppen ook de Indo-Rock-muzikanten.  Op het Anton Pieckplein is het vooral op zaterdagavond mooi om daar te eindigen. Zoals hier boven geschreven: Een Anton Pieck Zomeravond is gewoon supergezelllig!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen