skip to Main Content

Efteling Kaatsheuvel

Wie kent de Efteling niet? Er zijn niet veel kinderen of grote mensen die de Efteling in Kaatsheuvel níet kennen. Dit is niet vreemd natuurlijk. De Efteling en Kaatheuvel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie Efteling zegt, denkt Kaatsheuvel en wie Kaatsheuvel zegt, denkt Efteling…

De Efteling is het grootste park in haar soort van de Benelux. Ook Europees gezien is het een van de grootste parken en qua oppervlakte groter dan Euro-Disney in Parijs. De Efteling sleepte mooie prijzen binnen als het gaat om kwaliteit en originaliteit. Zoals Pomme d’Or, het beste recreatiepark in Europa en IAAPA Applause Award, het beste pretpark in de wereld. Ook afzonderlijke attracties haalden mooie prijzen binnen.

Inmiddels komen er jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers en het mooie is dat dit nog steeds goed te handelen is. Het oppervlakte en het aantal attracties hebben voldoende capaciteit. Vanaf 2010 is de Efteling jaarrond open en ook in de avonduren. Dit verschilt per seizoen en periode. De Efteling is groot genoeg om er enkele dagen in te verblijven. Overnachten is uitgebreid gefaciliteerd bij de Efteling en in de omgeving van Kaatsheuvel. Zoek je een camping, hotel of B&B? Het is er allemaal. Een dagje extra in Kaatsheuvel is ook een aanrader. Bezoek Kaatsheuvel met zijn winkels of festivals, bezoek de steden in de regio of geniet van de natuur, zoals de unieke Loonse en Drunense Duinen of Huis ter Heide. Maak een mooie wandeling of huur een fiets en verken de omgeving!

De Efteling in Kaatsheuvel is een uniek familiepark

De Efteling in Kaatsheuvel is een uniek park. Er is wellicht wereldwijd niet één park, waar opa en oma, papa en mama en de kleine jongens en meisjes samen herinneringen kunnen maken en beleven. Zo worden volwassenen weer even ‘kind’ als ze in de Efteling zijn en de attracties van het eerste uur opnieuw beleven. Denk dan aan de beroemde stoomcarrousel, speeltuintoestellen van het eerste uur en delen van het prachtige sprookjespark. De ‘handtekening’, die kunstenaar Anton Pieck heeft gezet in de Efteling is onuitwisbaar. Zijn tekeningen en creativiteit is professioneel tot leven gebracht in nostalgisch, romantische taferelen. De echte iconen zoals Klein Duimpje staat nog steeds met zijn duim omhoog…

Dit maakt de Efteling in Kaatsheuvel uniek in haar soort en wordt wereldwijd bewonderd en gewaardeerd. In het park zijn verschillende rijken, die allemaal tot de verbeelding spreken. Fantasierijk, Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk en Ruigrijk. Vrijwel jaarlijks worden er nieuwe attracties gebouwd, waardoor het park voor iedereen boeiend blijft. Ook zijn er enkele ‘vakantieparken’ in typische Efteling-architectuur. Bosrijk en het Loonsche Land. In het Efteling-hotel is het ook goed en sprookjesachtig overnachten.

De Efteling in Kaatsheuvel zou de Efteling niet zijn, als je niet altijd wat bijzonders kan beleven. Zo is de viering van de jaarwisseling uniek en heel gezellig en ook de Winter Efteling heel bijzonder om mee te maken. Ieder bezoek levert een bijzondere herinnering op. Voor jong en oud.

Het verhaal van de Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling is als attractiepark in 1953 geopend. De stichting Natuurpark de Efteling werd in 1950 opgericht. Het begon met sportvelden, een speeltuin daarbij voor de kinderen, een theehuis en een sprookjespark. Allemaal ontwikkeld door creatieve bewoners uit Kaatsheuvel en omgeving. De pastoors de Klijn en Rietra uit Kaatsheuvel en voorzitter Jac.Smit van voetbalclub DESK namen het initiatief hiervoor en ze kregen steun van burgemeester van der Heijden. Zij vonden het heel belangrijk dat de mensen in Kaatsheuvel sportief actief waren en de kinderen zich ook konden vermaken op een goede manier. Alle doelen werden hiermee gediend.

De stichting is nog altijd 100% eigenaar van de BV, die de Efteling momenteel is. De winsten worden voor 100% geïnvesteerd in het park. Een unieke constructie in de Leisure-branche.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen