skip to Main Content

Op zoek naar een bakkerij in Kaatsheuvel?

Ben je op zoek naar een bakkerij in Kaatsheuvel? Er is vast wel een bakker in Kaatsheuvel die bij je in de smaak valt. In het centrum van Kaatsheuvel zijn 3 warme bakkers. Verder is er natuurlijk ook de supermarkt waar je de dagelijkse boterham kunt kopen. Kort buiten het centrum zijn ook 2 warme bakkers. Behalve brood hebben de bakkers ook banket in hun assortiment.

Een lekkere boterham komt van een bakker in Kaatsheuvel

Gezond eten kan ook heel lekker zijn. Daarom is het goed om meer dan 1x per dag gezond en lekker te eten met een bakkersproduct als basis. Niet te veel, maar ook niet te weinig. Advies over gezond brood is te krijgen bij de bakkerij in Kaatsheuvel. In Kaatsheuvel heeft het personeel in de bakkerswinkel tijd om je te adviseren over gezond eten. Gezond en lekker brood kunnen zeker samen gaan en veel mensen houden ook van proeven van het brood in alle verscheidenheid.

Bijzondere broodproducten uit de bakkerij in Kaatsheuvel

Behalve uitgebreide assortimenten brood – echt voor ieder wat wils – is er ook een enorme keuze uit luxe broodjes en andere al of niet zoete lekkernijen. Als je een bakkerij in Kaatsheuvel binnenkomt, dan loopt het water je al in de mond. Het ligt er prachtig uitgestald; het oog wil ook wat en het ruikt heerlijk in de Kaatsheuvelse bakkerij.

Beroemd zijn de koffiebroodjes, bolussen en eierkoeken. Met de worstenbroodjes vallen onze bakkers regelmatig in de prijzen!

Daarnaast kun je in de bakkerij van Kaatsheuvel terecht voor heerlijke taarten en gebak. Progres – taart of gebak is een specialiteit. Maar vlak de overheerlijke appelflappen niet uit!

De Mikkemannen uit Kaatsheuvel

Een bijzonder bakkersproduct en bakkersverhaal is de ‘Mikkeman’. Het is een plat broodje in de vorm van een pop. Het is een heerlijk mals (wit)brood met kaneel, basterdsuiker en speculaaskruiden er aan toegevoegd en overheerlijk. De pop lijkt een beetje op een silhouet van Sinterklaas met zijn mantel. Om deze lekkernij helemaal tot zijn recht te laten komen moet je hem wel warm opdienen en opeten. Hoe je dat doet?

Doorsnijden en open vouwen, ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde hete-lucht oven verwarmen. Hiermee moet je wat experimenteren. Dit is echt persoonlijk. Uit de oven meteen echte roomboter er op, zodat dat wat wegsmelt. Daarna met wat witte kristalsuiker bestrooien. Er zijn mensen die er dan ook nog een speculaaskoekje op doen. Traditioneel wordt hij alleen in het najaar verkocht.

Dit product is ontstaan in tijden van armoede. Kaatsheuvel ligt op schrale zandgrond en de boertjes heten daarom ook keuterboertjes. Op het moment de schoenindustrie er zich ontwikkelde was de armoede groot en de gezinnen idem dito. Om toch een feestelijke sfeer te creëren rondom Sint Nicolaas- en Kersttijd bakte de bakkers deze Mikkemannen. Er was ook een bakkerij Mikkers in de Peperstraat. Verhalen doen ook de ronde, dat de naam van deze Kaatsheuvelse bakker is afgeleid. Soortgelijke producten in De Langstraat zijn Klaasmannen… maar die zijn niet zo lekker als de Ketsheuvelse Mikkeman.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen