skip to Main Content

Slijterij Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel kun je terecht als je op zoek bent naar een drankenhandel of slijterij. Zowel in de supermarkten, bij een grote slijterijketen als bij een zelfstandig ondernemer. Zo heeft iedere zaak haar specialiteiten. De verkooppunten liggen verspreid in Kaatsheuvel. Maar let op! Je moet wel 18 jaar of ouder zijn, anders kunnen ze je ook bij de slijterij in Kaatsheuvel niet helpen.

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

Mitra Slijterij

Hoofdpoort 13
Meer info

Vraag gerust om advies bij de slijterij in Kaatsheuvel

Een glaasje drinken wordt vaak geassocieerd met gezelligheid. Niet zozeer met dorst. Eeuwen geleden was dat anders. Toen werd bijvoorbeeld bier gedronken om gewoon voldoende te kúnnen drinken. Het water in veel gebieden was van slechte kwaliteit en bier drinken was dus gezonder.

Tegenwoordig wordt bier, likeur, wijn en gedestilleerd (sterke drank) gedronken vanwege de smaak en vanwege de gezelligheid. Dat laatste staat natuurlijk ter discussie. Let wel: het hoeft niet per definitie ongezellig te zijn als er geen drank op tafel staat.

Een glas wijn of bier wordt meestal gedronken tijdens een gezamenlijke lunch of etentje of bij een ‘afzakkertje’ nadat je terugkomt van een middag heerlijk fietsen of wandelen. Op het moment dat je een wijntje of biertje bij een maaltijd wilt nuttigen, dan moet je toch even nadenken voor een goede combinatie. Zelfs een goede wijn of normaal gesproken lekker biertje kan gewoon niet lekker zijn bij een bepaald gerecht. Mocht je meteen voor de juiste combinatie gaan, dan is het verstandig dat je de slijterij of drankenhandel in Kaatsheuvel om advies vraagt.

Alvast een paar vuistregels welke wijn je bij welk gerecht goed past

Het is gewoon goed om tevoren te weten, waarmee de wijn gecombineerd gaat worden. Dus laat je adviseren door het personeel van de slijterij in Kaatsheuvel. Hierbij alvast een paar tips voor als je een fles wijn wilt kiezen. Of dit nu voor jezelf is of voor iemand die je een lekker wijntje cadeau wilt doen.

Kaas en wijn:
Bij harde intens smakende kaas (blauwe of oude) ga je voor volle ronde wijn; Cabernet Sauvignon of Shiraz. Bij een zachte kaas (brie) dan voor een lichte wijn; Pinot noir.

Witte wijn gaat ook goed met kaas. Bekende combinaties zijn Sauvignon Blanc met geitenkaas bijvoorbeeld.

Gevogelte en wijn:
Bij gevogelte is de vuistregel: hoe lichter van kleur het vlees, hoe lichter de wijn. Kalkoen of kip in combinatie met witte wijn is prima. Ga je het vlees donkerder bereiden, bijvoorbeeld op de BBQ, dan ga je ook de wijn donkerder nemen. Bijvoorbeeld een heerlijke Malbec rode wijn.

Vis en wijn:
Normaal gesproken wordt vis met witte wijn gecombineerd. Bij lichte vis een Pinot Grigio of Chablis, bij vleesachtige vis (zalm) een Chardonnay en bij vette vis (markreel) een rosé of lichte rode wijn.

Rundvlees en wijn:
Daar zijn eigenlijk weinig discussies over. Een rode wijn combineert het beste. Hoe vetter het vlees, des te voller moet de wijn zijn.

Speciale bieren bij de drankenhandel in Kaatsheuvel

Voor een speciaal biertje ga je zeker naar de slijterij of drankenhandel in Kaatsheuvel. Een heerlijk bierpakket kan jouw weekend met vrienden tot een groot succes maken. Je kunt heerlijk ‘biershoppen’ in Kaatsheuvel.

Wist je dat er ook lokaal bier gebrouwen wordt? D’n Hopper is niet commercieel, maar brouwt misschien wel 20 speciale bieren en de 3 Horne die ook enkele heerlijke bieren brouwen, waarvan enkelen bij de slijterij in Kaatsheuvel te koop zijn.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen