skip to Main Content

Tennis Kaatsheuvel

Sporten is belangrijk en tennis is een grote sport in Nederland. De tweede sport na voetbal en voor hockey. In Nederland zijn zo’n 1700 tennisverenigingen en 600.000 mensen die de tennissport beoefenen. Wereldwijd zijn het 1 miljard mensen en staan ze op de vierde plaats na voetbal, cricket en hockey. In Kaatsheuvel kun je ook tennis spelen. TC Boemerang is de enige vereniging, maar wel een hele mooie met ca. 600 leden. Op sportpark Eikendijk ligt het fantastische tennispark in Kaatsheuvel.

Website TC Boemerang

Bij de tennisclub in Kaatsheuvel kom je terug

Het is een leuke naam ‘Boemerang’. Daarmee wordt een link gelegd naar het spelletje tennis; immers de bal komt – als het goed is – weer terug, net zoals een boemerang dat hoort te doen bij een goede worp. Maar de naam knipoogt ook naar de leden en gasten die tennis in Kaatsheuvel spelen. Het is een supergezellige en sociale club, waar je je snel thuis voelt. Het paviljoen – zo de kantine bij tennis genoemd wordt – is ronduit prachtig met haar mooie koloniale interieur en knusheid. Groot is het dus niet, maar samen met het overdekte en afgeschermde terras is het altijd groot genoeg voor de leden en gastspelers die tennissen in Kaatsheuvel. Ook meegekomen supporters hebben het er altijd prima naar hun zin. Er is een ruim assortiment voor gezond drinken en beperkt eten; het certificaat ‘de gezonde kantine’ wordt immers in ere gehouden bij Boemerang.

Het tennispark is uitbundig groen en de banen liggen prachtig aan je voeten als je op het heerlijke terras zit. De 9 kunstgrasbanen en één padelbaan geeft voldoende capaciteit voor de leden en voor de toernooien die gespeeld worden. Het is ook mogelijk om als introducée met een lid mee te gaan om een gezellige pot te spelen.

Voor ieder wat wils bij de tennisclub Boemerang in Kaatsheuvel

Je hoeft niet goed of groot of atletisch te zijn om te tennissen. Bij Boemerang kun je les nemen om het te leren. Dit kan zowat op alle avonden en het maakt niet uit wat je leeftijd is. Je kunt in groepjes van vier les krijgen of alleen als je dat wilt. Dat scheelt wel in de prijs. Tennisschool Tom Kreemers verzorgt met haar tennisleraren de lessen. Les nemen om je technieken te verbeteren is ook heel leuk. Je kunt al snel een niveautje stijgen.

Deze tennisclub in Kaatsheuvel heeft zowel jeugdleden op basisschoolleeftijd als junioren als senioren. Het is een relatief goedkope sport om lid van te zijn en je kunt dan zo veel als je wilt tennissen op het park. Als je aan een KNLTB-toernooi meedoet, dan moet je wel betalen. Dit is doorgaans tussen € 5,00 en € 10,00 er persoon.

Het niveau bij Boemerang is niet heel hoog. Een paar handen vol 4- en 5-spelers en de overige leden hebben niveau 6 t/m 9. Toch kan je voor je gevoel prestatief tennissen in Kaatsheuvel. Dat blijkt uit de grote deelname van de gezellige toernooien. Voor de jeugd zijn er ook een aantal toernooien en competities geregeld in de regio van Kaatsheuvel. Dat is supergezellig en er wordt veel geleerd.

De organisatie is helemaal top bij de tennisclub in Kaatheuvel

De tennisclub in Kaatsheuvel is goed georganiseerd. Er is een goed en deskundig bestuur en er een aantal commissies die enthousiast en creatief hun taken uitvoeren. Denk aan de paviljoencommissie, de toernooi & wedstrijdcommissie, de jeugdcommissie, de facilitaire commissie en de sponsor & Communicatiecommissie.

Tennis in Kaatsheuvel met rijke historie

Boemerang in Kaatsheuvel is opgericht in 1952. De eerste tennisbanen in Kaatsheuvel lagen midden in de Efteling. Leden en gasten mochten dus zonder kaartje door het park naar de banen toe. Na 32 mooie en bijzonder jaren verhuisde de club naar sportpark Eikendijk. In 2000 werd op 5 van de 9 banen gravel vervangen door kunstgras. In 2004 de overige 4 banen. In 2018 werden alle banen vernieuwd. Het ligt er prima bij en wacht op jou!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen