skip to Main Content

Toeristische informatie in Kaatsheuvel

In en rondom Kaatsheuvel is heel veel te beleven. De natuur in de omgeving is uniek en we hebben de Efteling natuurlijk binnen de grenzen. Buiten onze grenzen zitten we midden in de regio Hart van Brabant en in de kern van De Langstraat.

Voor iedereen die hier wil vertoeven is dus wat wils. Er is de laatste jaren hard gewerkt om verblijfsaccommodaties te realiseren. Hier bleek een enorme behoefte aan te zijn. Dus als je langer dan een dag wilt blijven? Een absolute aanrader!

Je kunt voor een hele lange vakantie of voor een volle week gemakkelijk een leuk programma maken. Het Toeristische Informatie Punt (TIP) in Kaatsheuvel kan u daarbij uitstekend helpen. Behalve m.b.t. toeristische informatie in Kaatsheuvel of de Efteling kunnen ze jou ook ideeën aanreiken wat verder weg. Loop eens gewoon binnen. Het is bij Primera, Hoofdstraat 78 in Kaatsheuvel.

Laat je helpen met informatie in en rondom Kaatsheuvel

Het Hart van Brabant staat bekend om haar unieke natuur. Mooie fotogenieke plekjes liggen voor het groene hart van Brabant voor het oprapen. Heerlijk genieten van de stilte lukt ook; met name in de Loonse en Drunense Duinen. Dit Nationaal Park bekend vanwege het unieke karakter van deze grote zandbak, waar natuurlijke zandverstuiving het landschap continue verandert. De wind heeft hier vrij spel. Maar laat je ook eens informeren over het landelijke gebied richting Dongen, richting Waalwijk naar de Maas en het Slagenlandschap. Of over het mooie vestingstadjes Heusden en Woudrichem. Maar ook over de natuur die je onderweg daarheen tegenkomt. Over Huis ter Heide tussen De Moer en Loon op Zand is ook veel te vertellen. Het ligt tegen Tilburg aan, maar is echt heel bijzondere ‘nieuwe natuur’. Het Toeristisch Informatie Punt kan u ook helpen met allerlei fietsroutes en wandelroutes. Je kan je eigen route natuurlijk ook zelf samenstellen; immers de knooppunt-netwerken zijn daar prima voor geschikt. Ooit gehoord van ‘Beleefroutes’? Ook in onze gemeente zijn die uitgezet. De Beleefroutes bieden je behalve een leuke fietstocht of wandeling ook heel veel informatie over hetgeen je ziet. Een mooie app is hiervoor ontwikkeld. In die app vind je ook veel routes in Midden en West Nederland. Handig voor een volgend uitstapje in je eigen land. Midden in centrum Kaatsheuvel staat een prachtige monumentale kerk. De Sint Jan de Doper. Meer informatie vind je hier.

Informatie over Kaatsheuvel en haar geschiedenis

Als je meer over de geschiedenis van Kaatsheuvel wilt weten, kan je terecht bij met name de Heemkundekring De Ketsheuvel. Er is veel te vertellen over het ontstaan rond 1200 en de verdere ontwikkeling van Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Je zult onverwachte dingen lezen. Wist jij dat er ooit waterwegen in en rondom Kaatsheuvel waren? En wist je dat er zelfs een roversbende huisde in deze buurt en dat daar nu in de Efteling over gesproken wordt in een van de attracties? En weet je al dat er enorm veel schoenen gemaakt werden enkele tientallen jaren geleden nog in Kaatsheuvel en omgeving? Enne…hoe is de Efteling eigenlijk ontstaan? Het is heel aardig om je daarover te laten bijpraten of te lezen.

Laat de informatie uit Kaatsheuvel dus naar je toekomen en start bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Kaatsheuvel. Kijk ook naar de regio via RBT De Langstraat en bezoek De Langstraat. Het is meer dan de moeite waard!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen