skip to Main Content

Brasserie Kaatsheuvel

Gezellig naar een brasserie in Kaatsheuvel. Mensen ontmoeten, heerlijk samenzitten, een drankje en wat eten. Het kan allemaal in de gemoedelijke sfeer van de brasserie in Kaatsheuvel. In de brasserie in Kaatsheuvel maakt het niet uit wanneer je komt of hoe je komt. Op chique, of casual of nog even in je werkkleding, het is allemaal goed. Bij de brasserie in Kaatsheuvel kun je altijd terecht. Je kunt er terecht voor een kopje koffie met wat lekkers in de ochtend, voor een heerlijke eenvoudige lunch of in de middag of avond voor een maaltijd en een lekker drankje. Bij de brasserie in Kaasheuvel kun je ook in de avonduren terecht. Soms tot heel laat. Vooral als er wat te doen is in het centrum, is de brasserie in Kaatsheuvel een echte ontmoetingsplek. Zowel binnen als buiten. De terrassen zijn aardig beschut met luifels en parasols en binnen is het aangenaam en gezellig.

In de brasserie in Kaatsheuvel is altijd goed toeven

De inwoners zijn er beretrots op. De brasserie in Kaatsheuvel is DE plek waar je elkaar ontmoet op het terras, met evenementen of na een uitvoering of filmpje in het theater. Altijd gezellig! Ben je te gast in Kaatsheuvel? Wat is er mooier dan tijdens jouw verblijf in Kaatsheuvel, na een wandeling in Huis ter Heide of in de Loonse en Drunense Duinen of na een mooie fietsroute gezellig naar de lokale brasserie in Kaatsheuvel te gaan. Leuk toch?

Je zult zien dat er verschil tussen de verschillende gelegenheden zit. De ene is wat meer gericht op de lunches en maaltijden en de andere heeft weer een keur aan verschillende soorten bier op de tap. Je zult als kast ontdekken dat het bij de brasserieën in Kaatsheuvel altijd goed toeven is. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en de gastvrijheid staat buiten kijf. De uitbaters willen het jou en je gezelschap echt naar de zin maken en dat ga je merken als je vertoeft in de brasserie van Kaatsheuvel.

De geschiedenis van de Brasserie in Kaatsheuvel

Het woord brasserie is eigenlijk een Frans woord. Letterlijk op dezelfde wijze geschreven en het betekent ‘brouwerij’ of wat specifieker ‘bierbrouwerij’. Dit geeft meteen de verklaring dat de brasserie meer is dan een restaurant. Eigenlijk is het de plek in Frankijk waar bier gebrouwen wordt en waar natuurlijk ook geproefd moet worden! In Frankrijk was het met name in de Elzas waar de brouwerij / brasserie uitgebreid werd met een café. Vervolgens werd de bierkaart uitgebreid met een kaart van vaste schotels. Het was eenvoudig, heel goed betaalbaar en toch goed. Het sprak en spreekt nog steeds veel mensen aan, omdat het minder formeel is dan een restaurant. Gewoon met mensen onder elkaar wat drinken en eten. Daarna ontwikkelde het zich zodanig dat de menukaart uitgebreider werd. De eerste typische gerechten van de braderie in Frankrijk waren biefstuk, frites, sla, oesters en gemengde salades. Nog steeds eenvoudig dus. Leuk om te weten: In de Elzas zelf was zuurkool een heel gangbaar gerecht in de brasserie.

De geschiedenis van de brasserie in Kaatsheuvel ligt met een ‘knipoog’ wel in lijn met hoe de brasserie in Frankenland bedoeld was en gestalte kreeg. Geen uitgebreide kaart met hoogstaande culinaire gerechten, maar lekker eenvoudig, goed en genoeg. De bierkaart is wel heel uitgebreid. Je kan van veel speciaalbieren uit verschillende landen van het vat en uit de fles genieten. Je kan je ook laten adviseren en laten vertellen van de verschillende bieren. Ook lokale speciaalbieren vind je bij de brasserie in Kaatsheuvel. Weer een goede reden dus om naar de brasserie in Kaatsheuvel te gaan.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen