skip to Main Content

Tapas Kaatsheuvel

Ben je in Kaatsheuvel of ben je in de buurt? Op een aantal plaatsen in Kaatsheuvel kun je tapas eten. Tapas kun je op verschillende plaatsen in Kaatsheuvel bestellen. Zowel om af te halen als te bezorgen als om op locatie heerlijk van te genieten. De tapas zijn heerlijk en er is veel variatie in! Geniet dus van je tapas in Kaatsheuvel.

Heel veel variatie in de tapas van Kaatsheuvel

Er zijn heel veel soorten tapas. Zowel in enkele eethuizen als in de pizzeria in Kaatsheuvel is de keuze enorm groot. Zo kennen we de klassiekers zoals tortilla (stukjes eierpannenkoek), pinchos (kleine belegde broodjes), chorizo al vino (worst in wijn), calamares (inktvisringen) en patatas bravas (gebakken aardappelen). Maar behalve de klassiekers kun je in Kaatsheuvel nog veel andere soorten tapas eten. Of je nu van vis houdt, juist van vlees of vegetariër bent… voor ieder is er wat wils.

In tapas met vis kan kabeljauw de basis zijn, maar ook andere soorten vis of gamba’s. Tapas met vlees kunnen bijna alle soorten vlees de basis zijn. Van gehakt tot varkenshaaspuntjes, van worst tot kip. Ook zonder vis of vlees kan je tapas eten in Kaatsheuvel. Aubergine aardappeltortilla kunnen een goede basis zijn voor de heerlijkste tapas. Doorgaans wordt er ook veel met verschillende soorten kazen gewerkt en met tomaat. De ‘broodsoorten’ verschillen enorm. Van bladerdeeg tot soort pannenkoekjes, van bruschetta tot ham- en pizzastengels. De keuze is reuze; je raakt nooit uit geproefd als je in Kaatsheuvel tapas eet. In Kaatsheuvel zijn enkele specialistische tapas restaurants, die een zeer uitgebreide kaart hebben. Echt een aanrader.

Zoek jouw tapasrestaurant in Kaatsheuvel

De Kaatsheuvelse tapas restaurants zijn werkelijk heel bijzonder. Je vindt er een uitgebreide kaart. Het ene tapas restaurant in Kaatsheuvel is meer Aziatisch gericht en de andere meer Europees, maar ze zijn allemaal heel bijzonder. Bij enkele tapas restaurants in Kaatsheuvel kun je ook ‘onbeperkt’ tapas eten. Daarvoor zijn verschillende arrangementen.

Een tapas restaurant in Kaatsheuvel is ook erg kindvriendelijk. Qua prijs, maar ook om het heel leuk te maken voor de kinderen. Bijvoorbeeld door een speciale kinderspeelkamer te hebben. De papa’s en de mama’s hebben dan even tijd voor zichtzelf en/of vrienden en familie om in alle rust te genieten van de bijzondere tapasgerechten van het Kaatsheuvelse tapas restaurant. Het wordt vast en zeker een bijzonder en gezellig uitje, waar je met tevredenheid aan terug zult denken en waarna je besluit om nog een eens naar een tapas restaurant in Kaatsheuvel te gaan.

Waar komen tapas vandaan?

Er bestaan verschillende lezingen over hoe de tapas zijn ontstaan. Het is zo dat tapas kleine hapjes zijn, die je als aperitief kan nuttigen of – als je er een aantal eet – je het als gevarieerde maaltijd kan zien.

In zijn algemeenheid wordt gesteld, dat het van oorsprong een Spaanse oorsprong heeft. Het eerste verhaal is, dat men de kleine hapjes tot zich nam, om met het werk door te kunnen gaan totdat – vaak laat in de avond – de maaltijd van de dag werd voorgeschoteld. Het tweede verhaal verteld dat de kleine hapjes genuttigd werden om te voorkomen dat de wijn niet te hard naar het hoofd steeg. Het derde verhaal is dat men kleine platte stukjes eetbaar voedsel maakte om op een glas wijn te leggen, zodat de insecten niet bij de wijn konden.

Wat van het bovenstaande de ware herkomst is… we weten het niet, maar we weten wel dat tegenwoordig de beste tapas uit Kaatsheuvel komen. We zien je snel!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen