skip to Main Content

In Kaatsheuvel vind je het

Het dorp Kaatsheuvel telt ca. 16.600 inwoners en heeft daarom een hoog voorzieningenniveau. Er is een ruim aanbod aan detailhandel en horeca, er zijn scholen incl. voortgezet onderwijs, de zorg is op peil in de wijk, er zijn honderden stichtingen en verenigingen om sport en cultuur handen en voeten te geven. Het is handig om te weten waar je terecht kan voor dienstverlening en allerlei zaken.

Parkeren in en om het centrum

Aan de noordkant van het centrum van Kaatsheuvel is een grote parkeercapaciteit. Deze parkeerplaatsen liggen zowat tegen de supermarkten aan, wel zo handig. Via de rondweg van Kaatsheuvel zijn ze snel bereikbaar, ook vanuit buiten Kaatsheuvel. Op verschillende plaatsen is een handige doorsteek naar de Hoofdstraat. Ook bij sporthal De Werft kan men parkeren. Binnen 2 minuten ben je dan op het Anton Pieckplein en vervolgens in de Peperstraat. Op het Anton Pieckplein is het gemeentehuis gevestigd in Het Klavier.

In de Hoofdstraat en Peperstraat zijn ook parkeerplaatsen om kort te parkeren. Een vol uur mag je parkeren in de Blauwe Zone die daar van kracht is.

Gemeente

Kaatsheuvel is het grootste dorp in de gemeente Loon op Zand met zijn. Kaatsheuvel telt 16.600 inwoners, Loon op Zand 6.200 en De Moer bijna 600. In totaal telt gemeente Loon op zand ca. 23.400. Voor de gemeentelijke informatie kun je terecht op de website: www.loonopzand.nl. Het gemeentehuis is gehuisvest in het gemeenschapshuis Het Klavier. Gelegen aan het mooie Anton Pieckplein in Kaatsheuvel.

Milieustraat

De gemeentelijke milieustraat bevindt zich op het Bedrijvenpark Kaatsheuvel. Liechtensteinstraat 4, 5171 PH Kaatsheuvel. Bekijk hier de actuele openingstijden. Hier mogen alleen de inwoners van gemeente Loon op Zand hun afval brengen. Vergeet je milieupas niet!

Informatie voor toeristen

Voorheen kende de gemeente Loon op Zand een lokaal VVV-kantoor. Sinds 2019 is daarvoor in de plaats een regionaal toeristisch bureau, waar toeristen, bezoekers en de eigen inwoners nuttige informatie kunnen krijgen. De website van het Regionaal Bureau van Toerisme is een goede bron voor informatie. Voor actuele informatie, goede tips, folders voor (MTB)fiets- en wandelroutes en andere plattegronden kun je ook terecht bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Kaatsheuvel. Dit is bij Primera, Hoofdstraat 78 in Kaatsheuvel.

Personenvervoer – taxi – bus – trein

Voor je taxirit naar of van Kaatsheuvel kun je terecht bij Taxi Korthout. Het lokale taxibedrijf rijdt vaak met lokale taxichauffeurs die het dorp kennen.

Het busvervoer naar de steden rondom Kaatsheuvel en de treinstations is goed geregeld. In Kaatsheuvel rijden regulier de lijnen 300 en 301, die je heel snel in Tilburg en Den Bosch brengen. De lijn 136 doet er wat langer over maar komt ook in de dorpen tussen Tilburg, Den Bosch en Kaatsheuvel. De grote busstations zijn aan de Horst in Kaatsheuvel en bij de Efteling.Er zijn directe busverbindingen tussen de Efteling en van station Breda, Den Bosch en Tilburg. Vervoer per auto kan hier prijstechnisch en qua snelheid niet tegenaan! Bustijden vind je hier!

Vacatures in Kaatsheuvel

Er is veel werkgelegenheid in Kaatsheuvel. Een grote verscheidenheid in branches. De detailhandel, industrie, de horeca en niet te vergeten de toeristische industrie, waarbij De Efteling een hele grote werkgever. De Efteling heeft heel veel varieerde functies. Daar vinden veel scholieren en studenten hun bijbaantje naast hun opleiding en studie.

Openingstijden en koopavond

De meeste winkels in Kaatsheuvel zijn de hele week open van ca. 9 uur tot ca. 18 uur en zaterdag tot 17 uur. Op zondag zijn verreweg de meeste winkels dicht. Vrijdagavond is koopavond voor de non-food winkels. Veel winkels zijn dan tot 20 uur open.

Op maandag en dinsdag zijn een aantal speciaal- en modezaken dicht. De vers speciaalzaken zijn dan wel open. Zij sluiten op zaterdag een uurtje eerder hun deuren.

De supermarkten kennen een langere openingstijd (van 8 tot 22 uur). Zij zijn ook op zondag open. Voor de actuele openingstijden kun je het beste op hun website kijken.

Centrummanagement

In gemeente Loon op Zand behartigt Stichting Ondernemend Loon op Zand (SOL) de belangen van de ondernemers. Er zijn 3 gebieden gemarkeerd. Deze gebieden worden vertegenwoordigd door de Gebiedscommissies Loon op Zand, Bedrijvenpark Kaatsheuvel en Centrum Kaatsheuvel.

Centrum Kaatsheuvel heeft een Centrummanager in dienst. Dit is Wim Aussems. E-mail: centrummanager@in-kaatsheuvel.nl – Mobiel: 06-55555848.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen