skip to Main Content

Drunense Duinen speeltuin

Voor kinderen is een speeltuin een van de mooiste plekken om te zijn. Kinderen maken vandaag hun herinneringen voor morgen en later als ze ‘groot zijn’. Zijn de herinneringen van de speeltuin in de Efteling in Kaatsheuvel of van jouw speeltuin van toen je nog klein was? Je maakte toen vriendjes en vriendinnetjes en je weet ze allemaal nog te herinneringen. In en rondom de Loonse en Drunense Duinen zijn hele mooie speeltuinen. Natuurlijk die van de Efteling, maar wat denk je van de speeltuinen in en om de Loonse en Drunens Duinen? Het is misschien vreemd om het zo te benaderen, maar heel dicht bij Kaatsheuvel ligt wellicht de grootste zandbak van Europa! En jawel…in die zandbak of aan de rand van die hele grote zandbak zijn mooie horecagelegenheden met hele mooie speeltuinen. Zowel binnen als buiten.

Kindvriendelijk met zoveel speeltuinen in de Drunense duinen

Een van de redenen waarom je met je gezin en (klein)kinderen naar de Drunense duinen zou willen gaan is dat de speeltuinen in en om de Drunense duinen zo bijzonder zijn. De campings in Kaatsheuvel en omgeving zijn ook kindvriendelijk en hebben mooie speeltuinen en mocht je niet van kamperen houden, er zijn heel veel andere mooie hotels, huisjes en B&B om te overnachten in Kaatsheuvel. De vakantieparken hebben allemaal een bijzonder karakter en zijn super gericht op kinderen. Als jouw kinderen of kleinkinderen een onvergetelijke tijd hebben, dan is dat voor jou ook helemaal top, toch?

De Drunense Duinen zelf is ook een speeltuin natuurlijk. Spelen met zand, klimmen in de bomen en spelen met gevonden takken of het bouwen van je eigen houten hut… Wat leuk is dat. Maar let wel op: maak niets kapot, laat de natuur heel en laat geen afval achter hoor! We zijn heel erg zuinig op dit bijzonder stukje natuur in onze regio en we streven er naar dat ook de volgende generaties gebruik kunnen maken van deze fantastische speeltuin in de Drunense Duinen.

Spelen in een speeltuin in de Loonse en Drunense Duinen is gezond

Bewegen is superbelangrijk. Vooral voor kinderen die in de ontwikkeling zitten van hun leven en welzijn. Een lichaam moet zich goed ontwikkelen op het gebied van motoriek, balans en evenwicht, spieren, longen, hart…het staat allemaal met elkaar in verband. Iedereen weet het: als een kind iets móet, is het niet leuk, maar als een kind iets mg, dan is het super. Spelenderwijs bewegen en dus jezelf ontdekken is de beste en leukste manier van bewegen en ontwikkelen. Twee vliegen in een klap!

Al spelende maken kinderen ook heel gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes. Het gaat 100x sneller dan dat ze naar de bioscoop gaan, aan de laptop of tabloid zitten of gewoon thuis met poppen spelen of met speelgoedautootjes. Juist in de tijd van vandaag is het belangrijk om daar aandacht voor te hebben. Als je het daar als ouder mee eens bent, dan kun je dat stimuleren door of naar een camping te gaan, waar dat als vanzelf gaat, of de speeltuinen in en rondom de Loonse en Drunense Duinen te bezoeken en ze te stimuleren met andere kinderen te spelen. Bij de horeca die er bij is, kun je heerlijk zitten en heb je vaak goed zicht op de kinderen. Heerlijk en onbezorgd genieten dus, voor jou en je kids!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen