skip to Main Content

Natuur in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel en de gemeente Loon op Zand staan ook bekend om haar unieke natuur. Mooie fotogenieke plekjes liggen voor Kaatsheuvel en haar regio voor het oprapen. Het nationaal park De Loonse en Drunense Duinen is (inter)nationaal bekend vanwege het unieke karakter. Nergens in Europa is een groter natuurlijke zandverstuiving dan onze duinen. Net om de hoek, een paar minuten fietsen vanuit Kaatsheuvel of een kwartiertje of half uurtje wandelen en je bent er! Je waant je in een andere wereld en de kinderen vragen zich af waar het strand en de zee zijn. De camera’s klikken en de ‘ohhh’s en ooo’ss’ klinken uit de monden van de bezoekers.

Loonse en Drunense Duinen

Ook wel de Brabantse Sahara genoemd
read more

Huis ter Heide

Prachtig natuurgebied met moerasachtige stukken en bos
read more

Fietsroutes

Uitgebreide fietsroutes die je kunnen leiden langs bijzondere plaatsen
read more

Behalve deze unieke natuur is ook het landelijk gebied de moeite waard. Richting Dongen, richting Waalwijk naar de Maas en het Slagenlandschap of richting Heusden en Heusden over dijken en langs historische wielen (meertjes), het is prachtig onderweg naar het pittoreske Heusden.

Bijzonder is ook het natuurgebied Huis ter Heide. Dit ligt tussen De Moer en Loon op Zand. Maar makkelijk bereikbaar vanuit Kaatsheuvel per fiets of auto. Het ligt maar 5 km van Kaatsheuvel. Voor een groot deel was dit gebied enkele decennia geleden een landbouwgebied. Grote delen hiervan zijn van hun toplaag (verzuurde grond) ‘bevrijd’ en er is een prachtige nieuwe natuur ontstaan. Met waterpartijen, gras, bomen en niet te vergeten de Schotse Hooglanders. Deze ‘wilde dieren’ hebben het prima naar hun zin! Absoluut een bezoek waard. Er zijn een aantal uitkijkpunten op hoogte, zodat je gewapend met een verrekijker vogels en ander wild kunt spotten.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen