skip to Main Content

Kaatsheuvel biedt activiteiten voor het hele gezin

Kaatsheuvel biedt activiteiten voor het hele gezin! Om te beginnen huisvest het dorp het beroemde attractiepark de Efteling, wie heeft daar nu geen leuke jeugdherinneringen aan? De kracht van dit park is dat het voor iedere levensfase leuk is. Als klein kind kon je uren dwalen door het sprookjesbos, als tiener wilde je zoveel mogelijk rondjes in de achtbaan maken en als (groot)ouder geniet je van de kleintjes als ze luisteren naar de muziek uit de paddenstoelen.

Bierfestival Op z’n Brabants

Proeven in Bourgondische omgeving
read more

80 van de Langstraat Ontbijtbuffet

Ontbijten - aanmoedigen - ontmoeten

read more

Efteling

Het grootste park van de Benelux
read more

Fairytale Festival

Ga los op verschillende muziekstijlen
read more

Sinterklaas

Een prachtig verlichte intocht
read more

Anton Pieck Zomerfestijn

Evenement in verschillende sferen
read more

Op stap & Muziek

Kaatsheuvel biedt activiteiten voor het hele gezin Kaatsheuvel biedt activiteiten voor het hele gezin! Om te beginnen huisvest het dorp…

read more

Gemeente Loon op Zand

De Gemeente Loon op Zand ligt in het Hart van Brabant en bestaat uit de drie kerkdorpen Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer die elk een eigen karakter hebben. Lange tijd was de schoenindustrie in Kaatsheuvel het voornaamste middel van bestaan. Vroeger kende elk huis in Kaatsheuvel wel zijn eigen schoenfabriekje. De handel in schoenen is in deze regio altijd blijven bestaan. Wist je dat de Efteling eigenlijk ook een overblijfsel van de schoenindustrie is? In 1949 werd in Kaatsheuvel namelijk de tentoonstelling ‘De Schoen’ georganiseerd, waarna een park overbleef. Samen met een eerder opgezette speeltuin en sportpark vormde het in 1952 de basis voor de oprichting van de Efteling als sprookjespark. En wie had dat toen gedacht, dat Kaatsheuvel met haar pretpark activiteiten tot een van de bekendste attracties van Europa zou uitgroeien?

Kaatsheuvel bruist!

Maar er is meer in Kaatsheuvel aan activiteiten te beleven dan de Efteling! In de dorpskern vind je aan het Anton Pieckplein twee gezellige eetcafés, de ontmoetingsplekken van het dorp! In de zomer zijn de terrassen een gewild plekje om te genieten van het lekkere weer. Ook worden hier regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals het befaamde Pleinfestival, waarvoor bezoekers uit de omliggende dorpen in grote getale naar Kaatsheuvel komen. Met een braderie, kermis, seniorenmiddag, pleinparty en meezingfestijn is dit evenement ieder jaar weer iets om naar uit te kijken! Het centrum is makkelijk te voet te verkennen, vanuit het plein loop je binnen een paar minuten naar het winkelcentrum van Kaatsheuvel. Snuffel op je gemak bij de diverse damesmodezaken en doe tussendoor de benodigde boodschapjes.

Plan je bezoek

Heb je je bezoek goed gepland, dan kan je dit combineren met een leuke voorstelling aan Theater in het Klavier. Hetzelfde geldt voor een activiteit als een workshop bij The Fire Station, waar bbq-workshops worden gegeven. Alleen de setting is al een plaatje, want deze onderneming is gevestigd in een echte – voormalige – brandweerkazerne. Iedereen met passie voor lekker eten en barbecueën is welkom! Bovendien is er in het centrum het verhuurpunt gevestigd van de populaire e-choppers. Met deze stille elektrische bromfietsen mag je zonder helm op rijden. Ideaal om bijvoorbeeld het prachtige natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen mee te ontdekken.

De omgeving verkennen

Wil je ook de prachtige omgeving verkennen, dan is het aan te raden om te overnachten in Kaatsheuvel. Dan heb je voldoende tijd om de omgeving meteen mee te pakken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Loonse en Drunense Duinen, het safaripark de Beekse Bergen, het Noord-Brabants Museum in ‘s-Hertogenbosch, het Witte Kasteel in Loon op Zand of slenter door de gezellige binnenstad van Breda. Genoeg te doen en te beleven, ontdek ook Kaatsheuvel en al haar activiteiten!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen