skip to Main Content

Overnachten in Kaatsheuvel

Met de Efteling als nummer 1 attractie op ieders verlanglijst, is overnachten in Kaatsheuvel voor altijd een feest! Combineer je weekendje weg verder met al het moois wat Brabant te bieden heeft, zoals uitgestrekte duinlandschappen om te wandelen, gezellige winkelsteden als ’s-Hertogenbosch en Breda of bezoek het charmante vestingstadje Heusden en geniet van een zonnig terras met zicht op de jachthaven.

Accommodaties nabij de Efteling

Met een grote toeristische trekpleister als de Efteling biedt het dorp vanzelfsprekend diverse overnachtingsmogelijkheden. In de talrijke verblijfsaccommodaties vind je de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant! Het fijne is dat de accommodaties allemaal een eigen karakter hebben én hoge waardering krijgen Zo zijn er verschillende Bed & Breakfast voorzieningen, die in de reviews allemaal een 9 of meer scoren! Daarnaast zijn er natuurlijk de accommodaties die bij het attractiepark horen: Bosrijk en Efteling Loonsche Land, beiden met vakantiehuisjes, en het Efteling Hotel met themakamers. Wil je op loopafstand van het park overnachten in Kaatsheuvel, maar in een hotel zonder het karakteristieke Efteling-sausje? Kies dan voor het GuestHouse hotel met zijn sfeervolle, eigentijdse, industriële inrichting. Als enige hotel in Nederland kun je hier in een 6-persoonsstapelbed slapen, hoe leuk is dat? Het zusterhotel De Kroon is uitgerust met wat minder faciliteiten, maar een aanrader vanwege de gunstige ligging om de hoek bij de Efteling.

Kaatsheuvel bruist!

Maar er is meer in Kaatsheuvel aan activiteiten te beleven dan de Efteling! In de dorpskern vind je aan het Anton Pieckplein twee gezellige eetcafés, de ontmoetingsplekken van het dorp! In de zomer zijn de terrassen een gewild plekje om te genieten van het lekkere weer. Ook worden hier regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals het befaamde Pleinfestival, waarvoor bezoekers uit de omliggende dorpen in grote getale naar Kaatsheuvel komen. Met een braderie, kermis, seniorenmiddag, pleinparty en meezingfestijn is dit evenement ieder jaar weer iets om naar uit te kijken! Het centrum is makkelijk te voet te verkennen, vanuit het plein loop je binnen een paar minuten naar het winkelcentrum van Kaatsheuvel. Snuffel op je gemak bij de diverse damesmodezaken en doe tussendoor de benodigde boodschapjes.

Diverse overnachtingsmogelijkheden

Is een bezoek aan het attractiepark niet je hoofddoel van overnachten in Kaatsheuvel? Dan zijn er ook leuke optie voor een overnachting in het centrum, bijvoorbeeld bij Logement de Oude Kazerne. Een gebouw met een geschiedenis van uitrukkende brandweermannen, zoals de vele details en karakteristieke houten poorten al verraden. Tegenwoordig kan je hier genieten van een uniek verblijf. Het is gelegen aan het Anton Pieckplein, waar het zeker op zomerse dagen bruist, met gezellige terrassen en activiteiten. Vanuit daar loop je in een paar minuten naar het gezellige winkelcentrum van Kaatsheuvel waar je een verrassend gevarieerd aanbod aan winkels vindt. Tot slot overnachten veel toeristen in Kaatsheuvel als ze op pad zijn met camper, tent of caravan. Met prachtige kampeerterreinen zoals minicamping de Hoefstal en Recreatiepark Het Genieten zul je vast en zeker een onvergetelijke vakantie beleven!

Zó veel bezienswaardigheden!

Combineer je bezoek met een van de andere vele bezienswaardigheden in deze prachtige provincie! Op nog geen 20 minuten rijden van Kaatsheuvel vind je bijvoorbeeld het unieke safaripark de Beekse Bergen. Hier mag je zelf met de auto het park inrijden, waardoor je de dieren van wel heel dichtbij kunt spotten! Of wat dacht je van een dagje shoppen bij leuke boetiekjes in ’s-Hertogenbosch of even genieten van het zonnetje op een van de terrassen bij de Grote Markt in Breda? Vergeet ook zeker niet het oude vestingstadje Heusden te bezoeken met straten van kinderkopjes en een pittoreske kern. Wil je even helemaal weg van alle drukte? Geniet dan van een stevige wandeling door het natuurpark de Loonse en Drunense Duinen. Wil je niets missen? Kom dan overnachten in Kaatsheuvel!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen