skip to Main Content

Friettent Kaatsheuvel

Even een frietje eten in Kaatsheuvel is altijd een goed idee. Gewoon afhalen voor thuis of even lekker gaan zitten voor een frietje in Kaatsheuvel; het kan allemaal. Het woord ‘friettent’ doet de werkelijkheid eigenlijk een beetje geweld aan. Vroeger waren het vaak echte tenten of omgebouwde caravans, maar dat is echt verleden tijd. Als je jezelf even wat tijd gunt, dan zul je merken dat je frietje in Kaatsheuvel nòg lekkerder is als je het ter plekke nuttigt.

Lekkere friet in Kaatsheuvel en zo veel variatie!

Goed eten en drinken is belangrijk voor de inwoners van Kaatsheuvel. Dat zit in de ‘genen’ van de Kaatsheuvelnaren. In de jaren 50 en -60 krabbelde de inwoners na veel armoede op. Honger hadden ze in 40-45 gelukkig niet geleden, omdat er een behoorlijke agrarische sector was. Na de tweede wereldoorlog floreerde de schoenindustrie. De mensen werkten heel hard; al of niet als zelfstandig schoenmaker. Veel ging ook in het ‘zwart’ en dit ‘zwarte geld’ werd in die tijd vooral aan heerlijk eten en drinken besteed. De bakkers en slagers deden goede zake. Uit eten was in die tijd minder in trek; immers was het niet de bedoeling dat iedereen jouw ‘luxe gewoonte’ opmerkte. Echter, het gemak wilde wat en ‘moeder de vrouw’ en de rijke kinderschare werden graag verwend. Prijstechnisch was het ook interessant om regelmatig naar een van de friettenten – tegenwoordig cafétaria genoemd – in Kaatsheuvel te gaan. Voor heel veel families werd het bezoek aan de friettent in Kaatsheuvel een traditie. Het landelijk gemiddeld aantal cafetaria’s is vandaag de dag bijna 3 per 10.000 inwoners. In Kaatsheuvel is dat momenteel meer dan het dubbele.

Op het menu staan de standaard gerechten zoals het frietje met of frietje speciaal en frikandel of kroket als snack. Typisch Hollands natuurlijk. Er is echter behalve friet in Kaatsheuvel veel meer keuze. Prachtig samengestelde schotels of drie-gangen-keuzemenu’s. Ook vegetarische gerechten staan vaak op het menu; en natuurlijk allemaal met heerlijke friet uit Kaatsheuvel als bijgerecht.

Voor een lekker belegd broodje kun je ook terecht bij de friettent in Kaatsheuvel. Eenvoudig met kaas, maar ook met een grote variatie aan hamburgers of warm vlees. Met een portie Kaatsheuvelse friet er bij, is dat al snel een volledige maaltijd.

Een frietje in Kaatsheuvel voor thuis of onderweg

Bij de friettent in Kaatsheuvel is het altijd leuk en lekker toeven. Ben je onderweg naar huis en wil je je lekkere honger nog stillen voordat je huiswaarts keert, dan is het een aanrader om een frietje in Kaatsheuvel te eten.

Of gewoon voor thuis even een frietje halen met wat lekkers er bij of een compleet menu? Dat kan snel en gemakkelijk. De vele friettenten in Kaatsheuvel garanderen jou goede kwaliteit en eigenlijk zitten ze bij jou om de hoek. Soms moet je even wachten voor het beste resultaat, maar dat is ook niet erg toch? Je treft er altijd wel een buurt of dorpsgenoot, waarmee je even kan bijkletsen. Let op: als jouw bestelling klaar is, niet blijven hangen hoor! Je afhaalmenu en vooral de friet uit Kaatsheuvel is toch het lekkerst als je het niet te lang laat afkoelen.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen