skip to Main Content

Wat te doen in Kaatsheuvel?

Kaatsheuvel is een van de drie kernen van de gemeente Loon op Zand. Een dorp met een eigen identiteit, dat is zeker. Maar wat is er allemaal te doen in Kaatsheuvel? Met het beroemde attractiepark de Efteling gaat er bij de meeste mensen wel een belletje rinkelen. Na een gezellige dag in het park rijd je ‘s avonds, moe maar voldaan, weer huiswaarts. Zonde, want er is zoveel te beleven in en om dit gezellige Brabantse dorp!

Datum Tijdstip Evenement Locatie Website
27 april Overdag Koningsdag Anton Pieckplein Meer info
2 t/m 6 juli Middag en avond Kermis Anton Pieckplein  
28 juli Overdag Zomermarkt Europarcs Meer info
30 augustus t/m 2 september Overdag Jeugdpretweek Mauritsplein Meer info
Waarschijnlijk 4 & 5 september Hele dag Beachvolleybal Anton Pieckplein Meer info
4 & 5 september Avond, nacht en ochtend Nacht van Loon Weteringplein Loon op Zand Meer info
25 & 26 september Overdag Anton Pieck Zomerfestijn Centrum Meer info
26 september Middag Wielrennen: Efteling Omloop Hil en Moer Kaatsheuvel en de Moer Meer info
29 oktober Avond Halloween- avonturentocht Centrum  
14 november Avond Sinterklaas intocht Centrum Meer info
20 november Middag Pietentocht voor kinderen Centrum  
19 december Avond Loonse Kerstklokkenloop Loon op Zand Meer info

Wat te doen in Kaatsheuvel en omgeving?

Laten we beginnen met activiteiten in Kaatsheuvel zelf. Een gemoedelijk dorp waar de mensen elkaar kennen en graag tijd vrij maken voor een praatje. Wandel eens door het gezellige winkelcentrum van Kaatsheuvel en je zult het direct merken: hier geniet men van de dagelijkse dingen van het leven. Het bruisende dorpshart waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd, zoals het tot in de wijde omgeving bekende Pleinfestival, is gelegen aan het Anton Pieckplein. Misschien herken je de naam, want hij was de geestelijk vader van menig sprookje in de Efteling. Maar wat is er verder te doen in Kaatsheuvel en omgeving? Als je zin hebt om meer van de omgeving te zien, stap dan eens even op de fiets. Of wat dacht je van het huren van een stoere e-chopper? Geweldig om daar de prachtige omliggende natuurgebieden mee te verkennen! Fiets, rijd of wandel naar het unieke Nationaal Park Drunense Duinen, de prachtige landgoederen van Plantloon, De Mast en Huis ter Heide, waar Schotse Hooglanders vrij rond rondlopen. Verwonder je over al het natuurschoon!

Tijd voor actie!

Klaar voor wat actie bij mooi weer? Bezoek dan Experience Island ’t Blauwe Meer en stap eens op de waterski’s! Daarnaast is het hier heerlijk vertoeven met een terras aan het water en een strandbad voor wat verkoeling. Hebben de kinderen energie over? Dan is een bezoek aan de Roestelberg een prima idee! Beklim met de hele familie deze berg van fijn zand én laat de kinderen in volle vaart weer naar beneden rennen of rollen! Met die flinke dosis aan energie, verveelt dit je kinderen niet snel. Ondertussen kan jij vanaf het gezellige terras toezicht houden op het gerol en geschater van je kinderen. Vraag je je af of er in Kaatsheuvel ook meer relaxte activiteiten zijn? Jazeker! Bezoek dan eens een van de monumenten, zoals de statige molen de Couwenberg in Kaatsheuvel of Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Of geniet van een bijzondere boottocht over de Binnendieze door – en onder! – het centrum van ’s-Hertogenbosch.

De perfecte afsluiting

Genieten van de omgeving wissel je natuurlijk af met een lekker hapje en een drankje. Uit eten in Kaatsheuvel is een perfecte afsluiting van een mooie dag samen. Vind je het niet erg om een stukje te rijden, schuif dan eens aan bij het gezelligste horecastraatje van ‘s-Hertogenbosch: de Putstraat. Of rijd richting Tilburg en probeer een van de hippe restaurants aan de vernieuwde Spoorzone of de Piushaven. De kinderen maak je het gelukkigste met een pannenkoek met stroop, reserveer van tevoren bij hét pannenkoekenhuis van de omgeving: De Financiën in Loon op Zand. Hier kunnen de kinderen lekker verder spelen in de ruim opgezette speeltuin, bij de midgetgolfbaan of indoor ballenbak. Succes verzekerd!

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen