skip to Main Content

Milieustraat in Kaatsheuvel

De milieustraat in Kaatsheuvel, ofwel afvalstraat, afvalinzamelstation of gemeentewerf, is een locatie waar burgers hun huishoudelijk grofvuil gescheiden kunnen inleveren, het is niet bedoeld voor bedrijfsafval en industrieel afval. Om gebruik te maken van het inzamelstation heb je wel een milieupas nodig om de afvalstoffen te kunnen afgeven.

De gemeentewerf van Kaatsheuvel

Bij een verhuizing of verbouwing heb je vaak een lading aan grofvuil af te voeren. Je kunt bij de gemeentewerf Kaatsheuvel terecht met afval dat je op een verantwoorde manier kwijt wil. Denk aan zaken als autobanden, klein chemisch afval, afgewerkte olie, frituurvet en bakolie, oud ijzer, wit- en bruingoed, kleding, glas, PMD, gereedschap, piepschuim, dode huisdieren, slachtafval en onder bepaalde voorwaarden ook asbest. In het najaar kan je tevens bladeren van bomen gratis komen afgeven. Grofvuil afgeven bij de milieustraat, hoe pak je dat eigenlijk aan?

  • Check van tevoren de milieustraat Kaatsheuvel openingstijden;
  • Breng je afval naar de afvalstraat. Per aanbieding mag het maximaal 2 m3 zijn;
  • Betaal met de milieupas in een of meerdere tikken;
  • Het aantal tikken wordt bepaald door de portier;
  • Laad het afval uit op de aangewezen plek en je bent binnen circa 15 minuten helemaal klaar!

Hoe kom je aan een milieupas?

Een milieupas is adres gebonden. Tref je geen milieupas aan in je nieuwe woning? Vraag binnen drie maanden na je verhuizing een nieuwe pas online aan, dan ontvang je deze alsnog gratis. Ieder jaar worden op 1 januari automatisch zes gratis tikken op je milieupas gezet en niet gebruikte tikken komen te vervallen. Heb je tikken te weinig in de loop van het jaar? Dan kun je deze ter plekke bijkopen. Om je een indruk te geven van het aantal tikken dat wordt afgeschreven: een personenauto met aanhanger kost twee tikken en een auto met grijs bedrijfswagenkenteken met aanhanger kost drie tikken. De milieustraat in Kaatsheuvel is er in principe voor particulieren die grofvuil willen afvoeren, daarom zijn bijvoorbeeld vrachtauto’s niet toegestaan. Bedrijven kunnen per jaar maximaal 50 kilo Klein Gevaarlijk Afval (KGA) en afgewerkte olie afgeven. Soms zijn hier kosten aan verbonden.

Milieustraat Kaatsheuvel: wat zijn de openingstijden?

De afvalstraat is niet de gehele week geopend. De milieustraat Kaatsheuvel openingstijden zijn als volgt:

Maandag Gesloten
Dinsdag 13.00 tot 16.00 uur
Woensdag 13.00 tot 16.00 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10.00 tot 12.00 uur
13.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 10.00 tot 15.00 uur
Zondag Gesloten

Plan je bezoek slim en probeer op rustigere momenten naar de gemeentewerf te komen voor het afvoeren van je afval. Tijdens en rondom de feestdagen is het bijvoorbeeld drukker dan normaal, dan is dit een van de activiteiten in Kaatsheuvel die bij veel inwoners hoog op hun to-do lijstje staat. Dit geldt ook voor het eerste uur dat de werf geopend is. Woensdag is meestal een rustigere dag. Heb je nog vragen over het afvoeren van grofvuil? Aarzel dan niet om contact op te nemen, je vragen worden graag beantwoord. Stuur een e-mail naar meldpunt woonomgeving@loonopzand.nl of bel tijdens kantooruren naar 0416-273455.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen