skip to Main Content

Boekhandel Kaatsheuvel

We weten het allemaal. Lezen is goed voor je. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen. Je kunt gerust stellen dat je fitter, gezonder en scherper blijft als je veel leest. Onderzoek wijst uit dat je daardoor zelfs langer leeft, beter slaapt en dat lezen stress vermindert. Ook belangrijk is uiteraard dat het gewoon heel lekker en nuttig is om te lezen. Of het nu voor je ontspanning is of om informatie te vergaren…allebei goed, toch?

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

Bruna

Hoofdstraat 65
Meer info

Primera

Hoofdstraat 78
Meer info

Waarom lezen gezond voor je is

Bij het verouderingsproces word je brein langzaam maar zeker trager. Zeker als je zó oud bent, dat ‘het allemaal niet meer hoeft’. De hersenen worden dan minder actief, dus luier. Met lezen train je in feite je hersenen. Je moet de woorden die je leest omzetten naar beeld, geluid en allerlei omgevingszaken die in een verhaal voorkomen. Je hersenen worden dus flink aan het werk gezet en dat traint de hersenen en daardoor wordt het verouderingsproces vertraagd. Net zoals bij wandelen of fietsen, waarmee je spiermassa, kracht en lenigheid op peil houdt.

Behalve dit zal je er ook beter van slapen. De meeste leeskost neem je mee in een volledig andere wereld. Als je echt in een boek zit, dan zijn je hersenen níet bezig met dagelijkse problemen die je stress bezorgen. Enorm ontspannend dus! Je komt daardoor voor het slapen gaan in een soort tussenwereld, waardoor het goed slapen dichterbij komt. En wist je dat zelfs je sociale vaardigheden verbeteren als je regelmatig leest? Uit onderzoek blijkt dat mensen die fictie lezen meer empathie hebben. Ze begrijpen mensen met andere overtuigingen, verlangens en gedachten beter. De optelsom is dus gemakkelijk. Dat alles leidt tot een langer en gelukkiger leven!

Veel keuze bij de boekhandel in Kaatsheuvel

Op een steenworp van elkaar heb je in Kaatsheuvel zowel de boekhandel / boekenwinkels als de bibliotheek zitten. Alle genres van boeken kan je er vinden. Voor je ontspanning kun je er mooie thrillers, romans, literatuur of fantasy-boeken vinden. Voor informatie kun je er terecht voor boeken over koken, reizen, hobby, huis, tuin en dier of voor je computer. Natuurlijk ook voor school of werk kun je bij de boekhandel van Kaatsheuvel terecht. Of op het gebied van geschiedenis, cultuur, kunst, politiek of andere school- of studieboeken. En mocht jouw boek er fysiek niet liggen; vandaag besteld, morgen doorgaans in huis. Behalve de duizenden boeken is er ook een ruime keuze uit tijdschriften en wenskaarten, een mooie pen en kantoorartikelen. En wat denk je voor onze kleinste? Heel erg leuk speelgoed is er. Gericht op leren lezen en dus leerzaam voor de kleinsten onder ons. Ook een goede tip voor cadeautjes dus!

Laat je adviseren in de boekhandel van Kaatsheuvel

Mocht je een boek willen kopen, maar je weet niet welk boek? Bij onze boekhandels in Kaatsheuvel weet je zo welke boeken heel erg populair zijn, maar je kunt ook bij het personeel om advies vragen. Als je ook nog jouw favoriete titels of schrijvers noemen kan, loop je zo met jouw goede boek naar buiten.

Cadeautje van de boekhandel in Kaatsheuvel

Een boekenbon is nog steeds een populair cadeau, om te geven en om te krijgen. Deze kun je kopen en leuk ingepakt schenken aan de jarige of andere ontvanger die jij verwennen wilt. Vanaf € 5,00 zijn ze al te koop. Behalve boekenbonnen hebben de boekhandels in Kaatsheuvel nog honderden andere cadeaubonnen of –kaarten.

Andere dienstverlening

Bij de boekhandel in Kaatsheuvel kun je ook terecht voor afhandeling van geldzaken, overschrijving van voertuigen en voor het aanleveren of afhalen van pakketjes.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen