skip to Main Content

Hockey Kaatsheuvel?

Sporten is belangrijk en hockey is een grote sport in Nederland. Ook wereldwijd is hockey populair. Wereldwijd staat hockey op nummer 3. Maar liefst 2 miljard mensen noemen zich fan van hockey. Het is ook leuk om te doen natuurlijk. Het is niet zo dat iedereen het ooit gespeeld heeft zoals de jongens met voetbal, maar vooral meisjes en dames voelen zich aangetrokken door dit spelletje. Op de grasvelden in de dorpskern, die er zich wel voor lenen zie je het niet vaak spelen. Er is een hele mooie hockeyclub in Kaatheuvel. MHC DES, voluit Mixed Hockeyclub Door Eendracht Sterk. De vereniging speelt in het winterseizoen in de zaal. Meestal in de Wetering in Loon op Zand, maar ook wel in de Werft in Kaatsheuvel. Het normale veldhockey in Kaatsheuvel wordt gespeeld op kunstgras.

Dus als je bij de hockey in Kaatsheuvel wilt…. De keuze is niet moeilijk. Het is gewoon een bijzonder fijne vereniging met bijna 1000 leden. MHC DES is goed georganiseerd met een uitgebreide commissiestructuur en uiteraard een hoofdbestuur.

Website MHC Des

De hockeyclub in Kaatsheuvel die past bij iedereen

Het klinkt misschien gek, maar het blijkt gewoon feit te zijn, dat iedereen die in Loon op Zand, Kaatsheuvel, De Moer, Sprang-Capelle of Waalwijk-Zuid wil gaan hockeyen, die komt gewoon bij MHC DES uit. Het ledenverloop is er minimaal. Ook senioren die elders studeren en/of verhuizen blijven lid van ‘hun clubje’ en hebben de reis naar Kaatsheuvel er heel graag voor over. Ouders twijfelen ook niet of ze al of niet hun kinderen naar de hockeyclub in Kaatsheuvel laten gaan. Kinderen worden heel goed begeleid op hun eigen niveau en maken er nieuwe vrienden of vriendinnetjes. Het maakt ook niet uit of een kind of volwassene prestatief of recreatief is ingesteld. De jeugd speelt op zaterdagen en de volwassenen spelen op zondagen.

Op niveau hockey in Kaatsheuvel of recreatief

De laatste jaren spelen de eerste elftallen een trede hoger dan de decennia daarvoor. Er is veel geïnvesteerd in jeugdopleiding en dat wierp zijn vruchten af. Inmiddels speelt het eerste elftal Dames eerste klasse en de heren tweede klasse. En voor wat betreft de jeugd: alle jeugdcategorieën spelen met het eerste team eerste klasse en dat is een hele goede basis voor de toekomst. Vrijwel alle leeftijdscategorieën hebben 2 of meer teams. Ook dat is een hele goede basis, zodat zowel prestatief als recreatief ingestelde jeugd zijn draai kan vinden bij deze mooie hockeyclub in Kaatsheuvel.

Hockeyclub in Kaatsheuvel met rijke historie

MHC DES is in 1942 opgericht, dus bestaat ca. 80 jaar. Het zal best discussie opgeleverd hebben in welke clubkleuren ze in die tijd zouden uitkomen. De voetbalclub VV DESK speelde in geel-blauw en de naam Door Eendracht Sterk wilden ze blijkbaar ook aanhouden. Het was echter oorlog en in die tijd vonden dat ze een punt moesten maken tegen de bezetter. De clubkleuren werden oranje. En zo is het nog steeds.

Bij de buurt van de Efteling (het park bestond toen nog niet) werd een grasveld gevonden. Op de plek waar nu de Fata Morgana staat. Op deze plek werd later ook een sportpark ontwikkeld, samen met de inmiddels opgerichte Efteling (1953). Toen de Efteling groter werd, moesten alle sportverenigingen wijken en kreeg MHC DES in 1972 haar sportvelden op sportpark Eikendijk. Dit ligt ten oosten van Kaatsheuvel tegen Waalwijk aan. Op deze huidige plek is onze hockeyclub in Kaatsheuvel uitgegroeid tot een mooie grote en vooral gezellige hockeyvereniging.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen