skip to Main Content

Voetbal Kaatsheuvel

Sporten is belangrijk en voetbal is in de wereld sport nummer 1. Maar liefst 3,5 miljard mensen noemen zich een voetbalfan. Het is ook leuk om te doen natuurlijk. Alle jongens en mannen hebben ooit het spelletje gespeeld, zo ook in Kaatsheuvel. Enkele grasvelden in de dorpskern lenen zich wel voor een partijtje voetbal in Kaatsheuvel. Er is een zaalvoetbalvereniging Kaatsheuvel en er zijn twee buitenvoetbalverenigingen. VV.DESK en VV Berkdijk. Dus als je een voetbalclub in Kaatsheuvel zoekt, heb je die snel gevonden.

Website VV Desk Website VV Berkdijk

De voetbalclub in Kaatsheuvel die bij je past

Doorgaans zoek je een voetbalclub waar je van denkt: die past bij mij. Vaker nog: de ouders kiezen een voetbalclub in Kaatsheuvel die bij hun kind past. Soms is simpelweg de afstand tot het voetbalterrein bepalend en soms kies je gewoon die club, waar de schoolvriendjes of vriendinnetjes heen gaan. Beide voetbalverenigingen liggen buiten de dorpskern, buiten de bebouwde kom zelfs. Berkdijk is gelegen in Kaatsheuvel Zuid-West op de rand van Kaatsheuvel en De Moer. Ten oosten van Kaatsheuvel aan de andere kant van de snelweg ligt sportpark Eikendijk, waar ook VV DESK haar accommodatie heeft. Berkdijk en DESK bestaan inmiddels respectievelijk 75 en 90 jaar. Een rijke historie dus! VV DESK is een grotere vereniging dan VV Berkdijk. Beide verenigingen hebben damesvoetbal en herenvoetbal. Berkdijk is een zondagclub, maar heeft een zondag -en zaterdagselectieteam. DESK speelt zowel op zaterdag als zondag. Zaalvoetbalvereniging Kaatsheuvel is in Sporthal De Werft, dichtbij het centrum van Kaatsheuvel.

Op niveau voetballen in Kaatsheuvel of recreatief

De laatste jaren spelen de eerste elftallen niet zo heel hoog meer. VV Berkdijk mocht zich ooit tweede klasser noemen en VV DESK een lange tijd Hoofdklasser, dat is verleden tijd. De verenigingen maakten de overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal en spelen vanaf seizoen 2020/2021 allebei samen in de vierde en laagste klasse. Dit eerste seizoen voor VV DESK starten ze in dezelfde competitie. Toch wordt er op behoorlijk niveau gevoetbald. Ook in de lagere elftallen, die deels ook op zondag voetballen.

Mocht je echt prestatief willen voetballen, dan kan dat zeker in de jeugd. Bij VV DESK spelen ze op een wat hoger niveau. Die vereniging heeft ook 3x meer leden (800-900) en dan is dat logisch. Mocht je echt goed zijn, dan zijn de lijntjes kort naar Willem II en RKC, die talenten verder kunnen opleiden tot professionele voetballers.

Mocht je gewoon gezellig met je vrienden of vriendinnen voetbal in Kaatsheuvel willen spelen en samen komen, dan kan dat prima bij zowel VV DESK, VV Berkdijk als Zaalvoetbalvereniging Kaatsheuvel. Niet alleen in competitieverband, maar ook recreatief. De ‘derde helft’ is altijd gezellig. De verenigingen zijn klein genoeg om altijd een gezellig ‘thuis’ te bieden voor iedereen die van voetbal houdt. Of het nu actief is of alleen om naar het spelletje te kijken… altijd welkom bij de voetbalclub in Kaatsheuvel. Je treft en maakt er sportvrienden voor het leven.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen