skip to Main Content

Spelen in de speeltuinen van Kaatsheuvel

Iedereen heeft herinneringen van speeltuinen. Kinderen maken vandaag hun herinneringen voor morgen en later als ze ‘groot zijn’. Jij hebt ze ook vast en zeker. Zijn de herinneringen van de speeltuin in de Efteling of van jouw speeltuin van toen je nog klein was? Je maakte toen vriendjes en vriendinnetjes en je weet ze allemaal nog te herinneringen. In Kaatsheuvel zijn er ook wel speeltuintjes, even los van de grootste in Nederland en misschien wel Europa, van de Efteling. Er zijn kleine speeltuinen in Kaatsheuvel. Op grasvelden en pleinen in het dorp en er zijn speeltuinen in Kaatsheuvel die bedrijfsmatig worden gerund.

Kinderen vinden het heerlijk in de speeltuinen van Kaatsheuvel

Bewegen is superbelangrijk. Vooral voor kinderen die in de ontwikkeling zitten van hun leven en welzijn. Een lichaam moet zich goed ontwikkelen op het gebied van motoriek, balans en evenwicht, spieren, longen, hart…het staat allemaal met elkaar in verband. Iedereen weet het: als een kind iets móet, is het niet leuk, maar als een kind iets mag, dan is het super. Spelenderwijs bewegen en dus jezelf ontdekken is de beste en leukste manier van bewegen en ontwikkelen. Twee vliegen in een klap. Daarnaast ontwikkelt een kind in de speeltuin van Kaatsheuvel zich ook sociaal. Vriendjes en vriendinnetjes – soms voor het leven – worden in de speeltuin gevonden en dat is leuk en belangrijk. En worden de kinderen géén vriendjes van elkaar dan is dat nog erg nuttig. Ze leren omgaan met andere kinderen, die niet helemaal matchen. Geven, nemen en elkaar accepteren en respecteren is ook belangrijk in de ontwikkeling van kind tot ‘grote mens’.

Verschillend aanbod gemeentelijke speeltuinen in Kaatsheuvel

In de woonwijken zijn veel plekjes met kleine speeltuintoestellen. Op de ene wat groter dan op de andere. Op het Mauritsplein bijvoorbeeld staat niet veel, maar het grasveld is nog groter dan een origineel voetbalveld. Vaak zijn het combinaties van een grasveld(je) en wat toestellen. Bijvoorbeeld op de Maas, Hennie Meijerplein, Wilhelminaplein, Julianaplein, de Krammetrekker, in wijk de Pannenhoef zijn er velen, de Leemkuilen, Kennedyplein, in de Sint Jansstraat en de Marijkestraat, Dr.Ariënsplein en we zijn er zeker nog vergeten. Spelen in de natuur is ook bijzonder natuurlijk. Daarom is een bezoek aan De Loonse en Drunense Duinen helemaal fantastisch. Een bezoek aan de Roestelberg bijvoorbeeld. De kinderen raken daar niet uit gefantaseerd en gespeeld. Allemaal met natuurlijke materialen. Er zijn al tienduizenden hutten van hout, takken en een tafellakens gemaakt…en evenveel weer afgebroken natuurlijk. Je moet de natuur netjes achterlaten en níet beschadigen!

Ook commercieel aanbod van speeltuinen in Kaatsheuvel

Er is ook commercieel aanbod. De Efteling, Het Genieten, Europarcs Resort met zwembad, Speelparadijs ’t Ganzenest met kinderopvang zijn aansprekende voorbeelden. Het is makkelijk om je te oriënteren via deze website en daarna je keuze te maken. Gegarandeerd dat je tijd tekort komt met de kinderen, maar dat is geen probleem. De volgende keer naar een andere mooie plek, toch? Een ding is zeker als je naar de speeltuinen in Kaatsheuvel gaat: papa en mama hebben een rustige avond. De kinderen die de hele middag geklommen, gegleden, geravot, gesprongen, gerend en met elkaar spelletjes hebben gedaan die slapen als een os. Speel ze…in Kaatsheuvel.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen