skip to Main Content

Bouwmarkt in Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel zijn een aantal bouwmarkten. Voor hobby en voor de professional. Ze zijn gelegen op het bedrijvenpark en hebben een groot regionaal verzorgingsgebied. Het zijn zelfstandige bedrijven en houden van een persoonlijke benadering en een eerlijk advies.

Kraal, de Woonprofessionals

Marktstraat 18
Meer info

Jouw bedrijf hier?

Neem contact met ons op!
Meer info

AK Bouwmarkt

Poolsestraat 10-12
Meer info

Het ontstaan van de bouwmarkten in Kaatsheuvel

Hoe komt het toch dat juist in Kaatsheuvel zulke grote bouwmarkten heeft? Echt meer dan dat je zou verwachten van een dorp ter grootte van Kaatsheuvel. De oorzaak ligt uiteraard in het verleden.

Kaatsheuvel is een dorp met heel veel bedrijvigheid. Dit is van oudsher het geval en zal altijd zo blijven. Historisch gezien was de bedrijvigheid in de schoenindustrie en na de jaren 60-70 heeft een transitie plaatsgevonden naar andere branches. De bedrijven zijn letterlijk ‘verbouwd’. Ook de beroepsbevolking moest om. Er moest brood op de plank en dus op een andere manier dan als schoenmaker de kost verdienen. Net zoals schoenmaker, is ook timmerman, metselaar, dakdekker en stukadoor een echt ambacht. In Kaatsheuvel ging het dus net zoals in andere delen van Brabant; veel jongemannen kozen voor deze ambachtelijke beroepen om met hun handjes de kost te verdienen. De ondernemersgeest zat er echter ook in. Net zoals voorheen wilden velen zelfstandig ondernemer zijn. Zo ontstonden heel veel kleine bouwbedrijfjes, die in de regio en in de Randstad hun klantjes hadden. Ook de bouwmaterialenhandel groeide met hun klanten mee. Ze leverden niet alleen in Kaatsheuvel hun grondstoffen, maar ook in de grotere regio’s. Deze sterke positie hebben ze weten te behouden. Om nog beter mee te kunnen in het productenpakket en service zijn ze wel aangesloten bij succesvolle bouwformules. De laatste trends in bouw en hobby kunnen ze op die manier nog beter in de Kaatsheuvelse bouwmarkt zetten.

Iedere bouwmarkt in Kaatsheuvel haar specialiteit

In alle zaken kun je terecht voor materialen, grondstoffen en gereedschap. Toch zijn er wel verschillen. De ene komt vanuit de hoek van de grondstoffen, zoals zand, cement, bakstenen, dakpannen etc. en de andere komt meer vanuit hout, platen en deuren en zit vervolgens meer in de materialen voor de afwerking, zoals lijmen en verf. Weer een ander zit van huis uit meer in de professionele gereedschappen. De laatste komt meer uit de hoek van de bevestigingsmaterialen en gereedschap om dit te verwerken.

Persoonlijk advies in de bouwmarkt van Kaatsheuvel

Al heel snel merk je dat de bouwmarkt in Kaatsheuvel heel wat anders is dan de grote landelijke ketens. Het is overzichtelijker en je ziet er altijd personeel. Als je er vaker komt, kennen ze je natuurlijk en dat geldt helemaal voor hun zakelijke klanten. Maar ben je particulier en aarzel je te lang of ben je aan het zoeken? Dit valt hen meteen op en je zult de vraag krijgen: ‘kan ik je ergens mee helpen?’. Doorgaans wordt het probleem van thuis besproken en je wordt geholpen met de goede producten en praktisch advies. Zó werkt dat bij de bouwmarkt in Kaatsheuvel. Aarzel dus niet als je een gereedschap, een schroefje of een boutje, hout of bakstenen nodig hebt: loop gewoon eens binnen en je wordt uitstekend geholpen. Zelfs voor één boutje of één schroefje…

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen