skip to Main Content

Vakantiebraderie en Pasar Malam Kaatsheuvel

Er is heel vaak wat te doen en dat komt niet in de laatste plaats doordat er heel veel vrijwilligers zijn die zich inzetten om van Kaatsheuvel een leuk Brabants dorp te maken, waar je je kan vermaken en waar je elkaar kan ontmoeten. Zo krijgen we in Kaatsheuvel een levendig dorp, waar de inwoners heel erg trots op zijn.

Zo wordt in het centrum door de ondernemers ook jaarlijks een Pasar Malam georganiseerd en dat trekt altijd veel bezoekers. Doorgaans vindt dit evenement plaats in het eerste of het laatste weekend van de schoolvakanties. De Pasar is altijd in combinatie met andere evenementen. Met een vakantiebraderie, Anton Pieckfestijn of met andere zaken. Bekijk het programma van dit jaar eens, op welke dagen de Pasar Malam in Kaatsheuvel dit jaar plaatsvindt.

Als je uit de regio komt of als je als toerist in Kaatsheuvel bent mag je genieten en ontspannen van hetgeen Kaatsheuvel nog meer te bieden heeft. De Pasar Malam in Kaatsheuvel is daarbij een absolute aanrader.

Als je van wat verder weg komt, combineer het dus met een bezoek aan de Efteling, een heerlijk wandeldagje of fietstocht in de Loonse en Drunense duinen of Huis ter Heide laat je heerlijk verwennen door te  overnachten in een van onze hotels of B&B’s of vakantieparken of campings.

En voor we het vergeten…een bezoek aan de grote Sint Janskerk is daarbij ook een aanrader; vooral voor mensen die deze nog nooit bezocht hebben. Heel erg statig en mooi van binnen. Als de zon in het zuiden staat is de lichtinval adembenemend! Ook op drukke dagen is het fijn om je even te bezinnen in het stiltecentrum van de kerk. Vooraan als je binnenkomt in de kerk links.

De Pasar Malam in Kaatsheuvel is inmiddels een begrip

De eerste Pasar Malam in Kaatsheuvel was in 2013. Een tiental kraampjes met food en non-food en gezellige muziek die er bij paste. De jaren daarna groeide het en de westkant van de Hoofdstraat was volledig bezet met kraampjes die passen bij Pasar Malam. Heerlijke Indonesische gerechten om er direct aan de statafels van te genieten of om als take-away mee naar huis te nemen. Saté-schotels, Pisang Goring, hete soepjes en nasi-gerechten en menuutjes staan op de kaart. Uiteraard staan er ook fleurige kraampjes met oosterse producten. Leuke kleding en accessoires en andere hebbedingetjes uit Azië.

De Indo rock muziek of leuke oosterse dansvoorstellingen maken het nog sfeervoller. 

Inmiddels bezoeken meer dan 10.000 mensen de Pasar Malam in Kaatsheuvel.

Hoofdstraat-west vormt van 11 -17 uur het decor van de Pasar Malam in Kaatsheuvel. Het oostelijke deel van de Hoofdstraat, de Peperstraat en het Anton Pieckplein zijn bestemd voor de Vakantiebraderie en andere activiteiten.

De Pasar Malam onderscheidt zich van de Vakantiebraderie, waar het doorgaans op aansluit. Je loopt in de Hoofdstraat als het ware van de ‘gewone wereld’ onverwachts in een andere wereld met Oosterse gerechten en -producten”. Een leuk evenement dus om heerlijk te shoppen en te proeven! Samen met de terrasjes van onze vaste horeca creëren we op die manier een echt vakantiegevoel. Ook de inwoners van Kaatsheuvel en de bezoekers uit de regio voelen zich een toerist in hun eigen Kaatsheuvel.

Na de Pasar Malam in Kaatsheuvel nog even nagenieten

Op het Anton Pieckplein is het ook mooi om daar te eindigen. Tot vooraan in de avond kan men hier onder het genot van een drankje en een hapje genieten van livemuziek op de vergrootte terrassen. Een mooie afsluiter na de Pasar Malam in Kaatsheuvel dus! En als je geluk hebt, dan is het bijzonder boeiend om te kijken naar de bereiding van een heerlijke Spaanse Paella in een pan van 1.50 meter doorsnede. Voor een aantrekkelijke prijs is het heerlijk smullen.

  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen
  • Alles wissen